Kvinna som textar på sin mobil

Ibland är behovet av extra pengar akut, och pengarna behövs nu. Men kan man få sms lån dygnet runt? Och finns det någon som betalar ut sms lån på helger?

Tyvärr bryr sig inte tillfälliga ekonomiska kriser om veckodag eller klockslag. Det kanske inte händer så ofta att krisen är så akut att du behöver pengar på dagen, men det kan ändå inträffa då och då. Oförutsedda utgifter är just oförutsedda och går därför inte att planera för. Om du måste ha pengar en i handen snabbt, och du inser att det är helg, gäller det att hitta långivare som jobbar även under helger.

Om du söker lån via nätet kan du söka sms lån dygnet runt. Du kan söka ett smslån helg eller vardag, det spelar ingen roll. Alla långivare har öppet för ansökan dygnet runt alla dagar i veckan, så där ligger inte problemet. Men om du verkligen är i behov av snabba pengar räcker det inte med att du kan söka lånet när som helst. Du måste hitta en långivare som också betalar ut pengar under helger.

Här kan du få sms lån helg som vardag

För att veta hur och när ett låneföretag betalar ut lånen får man läsa villkoren. Många betalar ut pengar redan samma dag lånet beviljas, men ofta bara under vardagar. Vill du ha smslån helg får du alltså söka ditt lån hos någon som också betalar ut under helger. Många tror att det inte går att få sms lån helger, men det finns faktiskt några långivare som betalar ut pengar alla dagar i veckan.
Easycredit, Ferratum och Folkia är exempel på långivare som betalar ut pengar under veckans alla dagar.

Men, tyvärr är det inte enbart långivarnas utbetalningar som avgör hur snabbt du har pengarna på ditt konto. Här spelar också bankernas transaktionstider in. För att du ska kunna vara säker på att verkligen få sms lån helg utbetalning måste du också ta reda på vilken eller vilka banker man använder för utbetalningarna. Om pengarna betalas ut via den bank där du har ditt konto, får du pengarna direkt, och då spelar det ingen roll om det är helg eller vardag, eller ens om det är mitt i natten.

Av de redan nämnda långivarna betalar Folkia och Ferratum ut sina lån genom Nordea, vilket betyder att du får pengarna direkt, även på helger, om du har konto hos Nordea. Har du konto i Handelsbanken eller Danske Bank är Easycredit ett bättre val, eftersom de använder sig av båda dessa banker vid utbetalning av lån.

Om du behöver pengar snabbt gäller det alltså att välja rätt bank. Detta gäller naturligtvis också om du söker lån under vardagar. Om du måste få fakturor betalda, för att undgå att låta det gå till inkasso, till exempel, gäller det också att välja rätt bank för att få pengar samma dag. Även om de flesta betalar ut lån samma dag, kanske de inte hinner in på ditt konto om de ska överföras mellan olika banker. För det mesta gäller då regeln att lån som betalas ut före lunch hinner in på kontot samma dag, medan de senare utbetalningarna finns på ditt konto först nästa bankdag. Väljer du ett lån som betalas ut via den bank där du har ditt konto spelar det ingen roll när på dagen utbetalningen görs. Du får pengarna samma dag ändå.

Kostar det mer med sms lån på helger?

Det finns många tjänster som är dyrare på helger än under vardagar, men så är inte fallet med smslån, eller andra lån du kan söka på internet. Det är samma tjänst, och en ansökan kan alltid fyllas i och skickas in, oavsett dag eller tidpunkt. Men alla ansökningar behandlas inte under helger eller kvällstid, och i de fallen får du vänta på besked tills nästa vardag. När det gäller smslån, och andra så kallade mikrolån, får du i nästan samtliga fall ett svar direkt. Oavsett om du kan få pengarna omedelbart eller inte, så vet du i alla fall om du blir beviljad ett lån. Om du sitter mitt i en ekonomisk kris, och mår jättedåligt och är rädd när posten kommer varje dag, så är det naturligtvis en lättnad att få ett besked om att en lösning är på väg.

När det gäller räkningar och fakturor är det kanske inte så ofta man behöver pengarna genast under helgen, men det finns massor av andra oförutsedda utgifter som kan behöva omedelbar betalning. En biljett som måste betalas om du ska kunna hänga med kompisarna på konserten eller matchen, en skuld som måste betalas tillbaka, eller något annat som kräver snabba cash. Det är ju för sådana tillfällen smslån är avsedda, och det är också därför det finns möjlighet att få lånen utbetalade även på helger. Som tur är kostar det alltså inget extra att få denna hjälp en helgdag. Det enda som krävs är att du tittar efter hur långivaren betalar ut pengarna, och vilken bank man samarbetar med.