Om du har betalningsanmärkning och också skulder hos kronofogden, har du säkert redan upptäckt att det ställer till problem i många sammanhang. Svårt att få hyreskontrakt, svårt att låna pengar … ja problemen kan tyckas oändliga. Var kan jag få lån för att komma ikapp ekonomiskt är en av de vanligaste frågorna i detta sammanhang.
[sc:lananmcomplete] Det kan vara svårt att hitta en långivare som vågar låta dig ta lån med betalningsanmärkning eftersom de då löper en större risk att inte pengarna betalas tillbaka. Om du då också vill ta lån med betalningsanmärkning och skulder hos kronofogden, kan det bli ännu knepigare. Det finns dock några chanser som du får försöka ta. Freedom Finance, Onea, Ferratum och Folkia är exempel på långivare på nätet som tillåter lån trots betalningsanmärkning. Hos några av dem kan det också gå att låna även med skuld hos kronofogden.

Jag vill ha sms lån trots betalningsanmärkning

För många är det kanske rent av smslån som orsakat betalningsanmärkningen, men det behöver inte alltid betyda att man inte är lämplig som låntagare. Ibland kan det ligga slarv eller tillfälliga omständigheter bakom en anmärkning.
[sc:AA-BETANM25K01] Denna typ av snabblån har blivit en del av livsstilen hos många, och därför är efterfrågan på sms lån trots betalningsanmärkning stor. Att kunna ta ett tillfälligt lån, där pengar kommer snabbt, ungefär som en förskottslön, är fullständigt naturligt, och kan vara till god hjälp om man annars har svårt att få månadsbudgeten att gå ihop. Säkert är detta också en orsak till att det faktiskt finns en hel del långivare inom marknaden för smslån, som anser att alla förtjänar en andra chans, och därför tillåter betalningsanmärkning. Många av dessa långivare samarbetar heller inte med uc, utan gör en kreditprövning på annat sätt. Ibland leder det till att de inte ens ser en anmärkning, i andra fall ser de den, men betraktar den inte som ett hinder för lån.

Att försöka undvika kreditupplysning hos uc är vanligt när man söker snabblån, men det beror inte alltid på att man har en betalningsanmärkning som man vill dölja. Många förfrågningar hos uc är inte positivt för din kreditvärdighet, och kan göra det svårare att få lån. Därför kan det vara bra att titta på hur långivaren gör sin kreditprövning innan du söker, i synnerhet om du tror att du kanske inte får lån.
[sc:AA-LANUTANUC50K02]

Små möjligheter låna pengar trots kronofogden

Ja, möjligheterna att låna pengar trots kronofogden är inte stora, men de finns trots allt. Att ta ett nytt lån medan du betalar av på gamla skulder hos kronofogden är inte det lämpligaste. Kan du hitta andra alternativ är det naturligtvis bättre. Men, det kan finnas vissa situationer när ett lån ändå kan rekommenderas. Om du inte kan lösa akuta räkningar, och riskerar låta det gå till inkasso om du inte tar ett lån, måste nog ändå lånet ses som det bästa alternativet. Naturligtvis under förutsättning att du vet att du kommer att kunna betala tillbaka pengarna i tid, så att du inte skaffar ytterligare anmärkningar och skulder.