Även om många säkert påstår motsatsen så går det faktiskt att låna pengar utan inkomst. Om du inte har en fast anställning, men måste ha ett tillfälligt lån för att komma ikapp ekonomiskt eller för att betala räkningar, så är det alltså inte helt kört, även om det heller inte är lätt. Du kan inte låna pengar utan inkomst var som helst, utan får nöja dig med att leta bland de små, snabba lånen som brukar kallas mikrolån. Här finns det både en och annan långivare som inte ställer specifika krav på inkomst eller fast anställning.
[sc:lanutaninkomst]

Arbetslös – så lånar du

Om du helt saknar jobb och är arbetslös, har du förmodligen ändå någon form av inkomst. Arbetslöshetsersättning kan av vissa långivare räknas som inkomst, och då kan du få låna trots arbetslöshet.

Snabbt lån utan jobb

Ja, att man behöver låna snabbt trots arbetslös är inte en ovanlig fråga. Många som är arbetslösa har en inkomst som inte är lika regelbunden som vid jobb, och därför kan det lätt hända att några små oförutsedda utgifter kan ställa till det. Om man kan ta ett snabblån och få fakturor betalda, är det lättare att återta kontrollen över ekonomin, och komma på fötter igen. Som tur är finns det snabblån även för den som är arbetslös, vilket naturligtvis hjälpt många.

Arbetslöshet – ett problem vid lånansökan

Även om det inte är omöjligt, är det alltid svårare att låna pengar för arbetslösa. Det grundar sig förstås i att långivarna inte vågar låna ut sina pengar till den som inte har en fast inkomst. De ser det som en större risk, även om det absolut inte måste vara så. Många har mycket bra koll på sin ekonomi, kanske ännu mer än vanligt när man är arbetslös. Ju mindre pengar man har, desto hårdare måste man ju hålla i dem. Därför har en arbetslös säkert tänkt efter och säkerställt att han eller hon kan betala innan man söker ett lån.

Låna pengar utan inkomst

Det finns ett antal långivare som inte preciserar sina inkomstkrav särskilt mycket. Hos en del räcker det med att du bara har en inkomst, och där kan du alltså söka ett lån om du saknar fast inkomst. Onea är en långivare som anger 0 kr som krav för att få låna, och det måste betyda att du kan få ett lån utan inkomst här. Detta är lån som du söker direkt online, och där du får pengarna snabbt, hos de flesta faktiskt redan samma dag.
[sc:AA-LANUTANUC20K01]

Alternativa inkomster kan räcka

Jobbar du som vikarie eller på en projektanställning, och alltså inte har en fast anställning har du säkert också stött på problem om du sökt ett tillfälligt lån. Men, trots att det är svårt, är det lättare att få ett lån utan fast anställning, än att få ett lån helt utan inkomst. Det är faktiskt fler och fler av långivarna som accepterar annan form av lön som lånegrundande inkomst, än just en inkomst av fast anställning. Här kan både vikarielön, pension eller studiemedel räknas som en inkomst tillräcklig för att få låna pengar.