Om du dragit på dig en massa små lån och vill samla lån för att få ner månadskostnaden, ställer du dig säkert ett par frågor: var kan jag få lån, och vad kommer det att kosta?
[sc:lan] De lån som är aktuella i sammanhanget är privatlån utan säkerhet eftersom du troligen inte behöver låna jättemycket pengar. Privatlån utan säkerhet är nästan alla lån på mindre belopp, och det gäller oavsett om du lånar i banken eller någon annanstans.

Är det hög ränta privatlån?

En utbredd förutfattad mening är att all ränta privatlån är hög, och att man därför ska låna med säkerhet. Men, räntan skiljer sig inte så mycket åt, och eftersom privatlån oftast ligger på betydligt lägre belopp, blir inte kostnaden så hög som när du tar ett stort lån som löper över mycket lång tid. Även om procentsatsen ligger lite högre, betyder det inte att lånet är dyrt, eftersom räntan beräknas på lånebelopp och löptid.

Kan man få ett privatlån direkt?

Ibland är behovet av extra pengar akut som till exempel när du måste lösa akuta räkningar, kanske till och med för att slippa låta det gå till inkasso. Då behöver du naturligtvis ha pengarna snabbt, och du tänker kanske i första hand på smslån eller andra snabblån. Det finns dock även andra långivare som ger privatlån direkt online, och där du kan låna större belopp än de som erbjuds i mikrolånen. Måste du ha pengar direkt får du söka lån hos de långivare som betalar ut lånet samma dag. För summor upp till 5000 – 10000 kan du söka lån hos nästan vilken långivare som helst, men behöver du mer pengar är Selene Finans det snabbaste alternativet. De betalar ut upp till 50000 kronor nästa dag.
[sc:AA-LANUTANUC30K01]

Jag vill ha privatlån utan kreditupplysning

Söker du ofta lån, och är rädd för fler uc, är det antagligen för att du vet att det kan försämra möjligheten att få lån om förfrågningarna blir för många. Men, en annan anledning till att du vill ha privatlån utan kreditupplysning kan förstås vara att du saknar fast inkomst, eller att du har en betalningsanmärkning. Om inte en kreditprövning görs via uc kan du hoppas på att långivaren inte får veta dina problem, och att det därför inte hindrar dig från att få lån. Men, du vet väl att det går att få lån trots betalningsanmärkning, och att inte alla långivare ställer krav på fast inkomst?
[sc:lanuc] Vill du undvika kreditupplysning via uc finns det ganska stora möjligheter om du väljer att söka ditt lån online. På nätet är det många av långivarna som inte samarbetar med uc, utan gör sin kreditbedömning på annat sätt.

Lån utan säkerhet snabbaste lånet

När du måste ha extra pengar snabbt, istället för en förskottslön, är det lån utan säkerhet du ska välja. Dessa privatlån går mycket snabbare att få, eftersom ingen behöver värdera det som ska belånas, eller skaffa någon borgensman som ska garantera lånet. Lån utan säkerhet kan behandlas mycket snabbt, och du kan få besked nästan omedelbart.

Vad är blancolån?

Ett blancolån är samma sak som ett privatlån. Det vill säga ett lån utan säkerhet, där du inte behöver lämna någon pant, eller ha en borgensman. De flesta mindre lån är blancolån, och lån med säkerhet förekommer mest när det gäller bolån och andra lån på höga belopp.
[sc:AA-LANUTANSAK01]

Hur hittar man billigaste lånet utan säkerhet?

För att hitta billigaste lånet utan säkerhet måste du jämföra räntor och kostnader för olika lån. Men, du får inte stirra dig blind på just räntan, eftersom det kan tillkomma andra avgifter som gör ett lån med låg ränta till ett lån som ändå blir dyrare. Tänker du ta ett smslån, eller ett annat litet snabblån, ska du inte titta på räntan i procent alls. Då är det bättre att se till den faktiska kostnaden i kronor som de flesta långivare anger. Denna kostnad berättar precis vad lånet kommer att kosta dig, och ger dig en mycket bättre bild av huruvida det är det billigaste lånet eller ej.