Behov av ett extra tillskott i kassan kan komma plötsligt. När du behöver pengarna snabbt men kanske saknar fast anställning, och alltså inte kan visa upp en fast årsinkomst är det förstås en fråga som dyker upp i ditt huvud. Var kan jag få lån, visst är det den fråga som bekymrar dig mest. Eller du kanske funderar på om du över huvud taget kan låna pengar utan fast inkomst.
[sc:lanutaninkomst]

Det finns lösningar om du vill låna 5000 utan inkomst

Naturligtvis vet du att det kan vara bra mycket besvärligare att få ett lån om du saknar en fast inkomst, än om du kan visa upp ett lönebesked där du kan bevisa att du tjänar en viss summa per år. På många banker och andra låneinstitut är det också stopp för lån i denna situation, något som ställer till problem för väldigt många. De långivare som är mest restriktiva med lån utan inkomst inser kanske inte att du kan ha en inkomst även om den inte kan sättas under rubriken fast inkomst. Om du jobbar på vikariat eller som korttidsanställd finns ingen fast årsinkomst, men ändå kan din ekonomi vara lika stabil som om du hade en fast anställning. Som tur är finns det långivare som inser detta, och som godkänner lån utan inkomst. Här jämför du de så kallade sms lånen, en hel rad långivare där du kan ta ett lån på 5000 kronor utan att du behöver ha en fast inkomst.

Svårare om du vill låna pengar utan inkomst och betalningsanmärkning

Om du väljer att ta ett sms lån, eller ett annat mikrolån, som du kan söka online, kan du låna pengar snabbt utan inkomst. Du kan också utan större problem låna pengar om du råkar ha en betalningsanmärkning, men om du vill kombinera dessa två faktorer blir inte urvalet av lån lika stort. Alla långivare vill ha en viss säkerhet för att få sina pengar tillbaka, och om dina ekonomiska problem blir för många kan risken att låta dig låna ses som för stor. Det finns dock utvägar för dig även då. Det kan du antagligen tacka den stora konkurrensen som råder inom smslånebranscen för. För att locka kunder är det många långivare som lättar på sina krav och erbjuder dig att låna pengar utan inkomst trots att du har en betalningsanmärkning. Läs på villkoren hos olika långivare så ser du var du kan söka. De långivare som inte samarbetar med UC, utan istället gör egen kreditprövning, vet kanske inte ens att du har en betalningsanmärkning. Det ska inte sägas att det är lätt att få ett lån om du varken har en fast inkomst eller ett prickfritt ekonomiskt förflutet, men med lite möda ska du upptäcka att det är fullt möjligt.
[sc:lananm]

Drömmen är att få låna pengar utan krav

Saknar du fast anställning kan det hända att du också har problem med att få din budget att gå ihop varje månad. Om du inte med säkerhet kan veta hur mycket pengar du har att röra dig med en månad är det förstås svårt att lägga upp en hållbar budget.

Kanske befinner du dig i en sits då du desperat är i behov av ett lån på 15000 kr för att komma ikapp ekonomiskt, och det är då du behöver låna pengar snabbt utan inkomst. Även om det kan låta fel så kan faktiskt ett snabbt lån lösa dina problem, bara du vet att det kommer in pengar sedan, så att du kan betala ditt lån utan problem. Om det ligger en hög räkningar som hotar att gå till inkasso till exempel, kan det vara guld värt för dig att kunna få samlingslån trots många uc och ingen säkerhet. Ett lån som löser dessa fakturor, och som kan ge dig chansen till en ny start. Du skulle behöva ett lån utan att långivaren ställer några som helst krav. Läs igenom villkor och krav hos alla de långivare du hittar, och se efter var din profil passar in. Sök inte lån där du ändå inget kan få, det kan öka på förfrågningarna hos uc och förvärra din situation.

Thorn lån beviljar lån upp till 50.oo0 kr helt tan att synas hos UC.
låna pengar utan fast inkomst

Låna pengar med betalningsanmärkning för att undvika fler anmärkningar

Om du en dag upptäcker att: nu måste jag låna 20-30000 för att som jag skjutit upp, betala de där räkningarna som kommer att gå till kronofogden och resultera i betalningsanmärkningar om de inte blir betalda, då gäller det att hitta en långivare som är beredd att ge dig chansen. Om du redan har en anmärkning, men till varje pris vill undvika fler, måste du hitta någon som är beredd att bortse från din anmärkning. När det gäller mindre summor är detta inte något problem, men när du ska låna summor på 20000 eller till och med 30000 kronor är det lite mer bekymmersamt. Då är det inte de vanliga smslånen du kan förlita dig till. Men lugn, det finns en lösning även för dig, och återigen är det internet som ger dig lösningen. Här finns lån även för lite större summor, där det också är möjligt att beviljas ett lån även om du har en betalningsanmärkning.

Freedom Finance godkänner lån upp till 60.000 kr med anmärkning
lån utan fast anställning

Självklarhet att kunna låna pengar utan fast jobb

Ja, men tycker ju att det ska vara en självklar rättighet att kunna ta ett lån utan fast anställning. Varför ska den som tvingas gå på vikariat och andra korttidsjobb år ut och år in även ställas utanför lånemarknaden? Det är förståeligt att en långivare inte vill riskera att låna ut pengar till en person som inte har någon inkomst alls, men att sakna fast jobb är inte liktydigt med att inte ha några pengar. Det finns många sätt att få en inkomst på, som pension, studiemedel, lön av vikariat eller frilansjobb som bara några exempel, och ingen av dessa erkänns som inkomst av de vanliga bankerna och stora kreditinstituten. Som tur är har lånemarknaden förändrats rejält de senaste åren, och det betyder att det blir allt lättare att få lån även om du inte kan uppfylla de gamla, konservativa kraven.