Blancolån är ett lån utan säkerhet. De kallas också privatlån. Du behöver alltså inte belåna någonting för att få ett sådant lån. Detta är den typ av lån som de flesta vill ha när det gäller konsumtionslån.

Ett stort lån, som till exempel ett bolån, är för det mesta ett lån där du behöver belåna en fastighet eller annat av ungefär samma värde som lånet. Mindre lån är oftast blancolån. Det betyder att långivaren tar en större risk, och därför brukar dessa lån ha lite högre ränta än ett lån med säkerhet.
Men, när du vill lånapengar snabbt är ett blancolån det bästa, eftersom du då slipper värdering av det som ska belånas och andra krångliga processer. Alla mikrolån, där exempelvis smslån ingår, är blancolån, och det är också en del av orsaken till att de är så snabba. Hela hanteringen med ett blancolån är förstås enklare än när någonting ska sättas i pant.

Du kan hitta många olika blancolån, inte minst på nätet, och då handlar det inte bara om mikrolån, utan det finns blancolån av olika storlekar. Du kan förstås också söka ett blancolån hos den vanliga banken, om du tycker det känns tryggare med ett lån hos den bank du känner till.
[randomtext category=”video1″] [randomtext category=”videolinks1″] [randomtext category=”videolinks1″] [randomtext category=”videolinks1″]