Att mat kostar pengar är ingen nyhet, men för många familjer och singelhushåll kan matinköpen lämna gapande hål i plånboken, och då är det hög tid att komma på ett sätt att minska kostnaderna och få utrymme för annat i budgeten. Det behöver inte vara så svårt som många kanske tror, det handlar kort och gott om planering, nytänkande och kreativitet. Genom att följa tre steg kan man snabbt och enkelt sänka kostnaderna för matinköpen rejält oavsett om man bor själv eller med partner och barn.

spara pengar

  • Gör det till en vana att storhandla. Många handlar varje dag, på väg hem från jobbet. Ofta är man stressad när man handlar, och slänger planlöst ner allt möjligt i varukorgen, och får en chock när man kommer till kassan. När man storhandlar brukar man däremot planera i förväg, köper enbart det man behöver, och väljer dessutom troligen en affär med bra priser.
  • Våga testa nya maträtter. Det är lätt att man fastnar i ett vanespår, där man enbart kör med samma maträtter hela tiden. Ofta kan dessa rätter vara dyra att tillaga, och det är därför viktigt att införa nya rätter på menyn då och då.
  • Ät inte ute i onödan. Gör matlådor istället för att köpa lunchen ute. Det tjänar man tusenlappar på varje månad.