Låna 1000-3000 kransok_har
Åldersgräns: 18 år
Godkänner betalningsanmärkning
Pengarna betalas ut direkt

SMSlånaren är ett låneföretag som ägs av Expresskredit Norden AB. Som namnet antyder, erbjuder man snabba små lån som kallas sms-lån. Här kan du alltså snabbt låna en mindre summa, och företagets motto är att erbjuda enkelhet, snabbhet och funktionalitet.

Mer information och ansökan ->

Låna pengar från SMSlånaren

SMSlånaren

Om du hamnar i en situation där du är i behov av att snabbt få ett tillskott i kassan, kan du via ett sms eller genom ett formulär på nätet låna 1000, 2000 eller 3000 kronor. Första gången du tar ett SMSlånaren lån kan du låna 1000 kronor, och sedan klättrar du på en ”stege”. Andra lånet kan du alltså få ett lån på 2000 kronor, och från och med ditt tredje lån kan du låna högsta summan, 3000 kronor.

Krav för att få låna

Om du vill låna hos SMSlånaren måste du för det första vara myndig. Du ska också ha en ordnad ekonomi, vara folkbokförd i Sverige, samt ha en fast bostadsadress. Du kan få ett lån även om du har en betalningsanmärkning, men det ger dig ett minus i den kreditprövning som görs.

Månadskostnad

Dessa lån löper på 30 dagar, så din månadskostnad blir alltså den totala kostnaden för lånet. Kostnaden beror förstås på hur mycket du lånar, och i dagsläget kostar ett lån på 1000 kronor 350 kr i ränta, ett lån på 2000 kr kostar 500 kr, och lånar du 3000 kr blir räntan 650 kr. Till detta betalar du också 50 kr för den kod du får vid ansökan om du söker via sms, men denna kostnad dras från ditt mobilabonnemang.

Pengar på kontot

En av de största fördelarna med lån från SMSlånaren är att du snabbt får pengar på kontot. Om du skickar in din ansökan före klockan 13.00 en vardag får du pengarna på ditt konto före klockan 17.00 samma dag. Kommer din ansökan in senare på dagen ska pengarna finnas på ditt konto senast 9.30 nästa dag. Detta förutsätter förstås att det är vardag och banken är öppen. Söker du ditt lån en helgdag får du pengarna nästkommande bankdag.

SMSlånaren UC

SMSlånaren gör en kreditprövning av alla som ansöker om ett lån, helt enligt svensk lag. Kreditupplysningen kan tas via Upplysningscentralen, och därmed registreras också denna prövning av UC.

Återbetalning av lån

Alla lån hos SMSlånaren löper på 30 dagar, och du ska alltså betala tillbaka hela lånet på en gång inom denna tid. Skulle du råka ut för något som gör att du får problem att betala tillbaka i tid kan du förlänga lånet. Då får du ytterligare en månad på dig, men ett lån kan bara förlängas en gång.

Förseningsavgift

Blir du försenad med din inbetalning får du en påminnelse som kostar 60 kr i påminnelseavgift. Till detta måste du också betala en förseningsavgift på 125 kr, samt dröjsmålsränta på det förfallna beloppet.

Fördelar

  • enkelt att söka lån
  • du får pengarna nästan direkt
  • du kan förlänga lånet
  • du kan se exakt vad lånet kommer att kosta innan du söker
  • det tillkommer inga dolda kostnader

Nackdelar

  • SMSlånaren erbjuder inte lån på större summa är 3000 kronor

Mer information och ansökan ->