Att pensionsspara är inte så lätt om man inte är insatt. Naturligtvis kan vem som helst starta ett sparande och se till att pengar förs över varje månad, men hur gör man för att få ut så mycket som möjligt av sitt sparande? Det finns en del att tänka på och en del fällor att undvika, men när man väl har satt sig in i det hela brukar det vara riktigt intressant.

Det första man bör sätta sig in i är hur pengarna bör placeras. Man kan välja ett traditionellt sparande där man har en garanti som utlovar ett visst minimibelopp varje månad. Detta är ett tryggt val, men många kan tycka att det ger för låg utdelning. Man vet att man inte riskerar några stora förluster, men man kan heller inte räkna med någon kraftig ökning.

Fondsparande är populärt idag, men det innebär också en ganska stor risk. Chansen att man får en riktigt bra avkastning är stor, och detta lockar många att välja detta alternativ. Man måste dock vara beredd på att man även kan göra stora förluster med denna sparform.

Det finns även andra sparformer, varav aktier är en omtyckt variant. Även här finns risker, men det går också att göra en rejäl vinst.
[randomtext category=”video1″] [randomtext category=”videolinks1″] [randomtext category=”videolinks1″] [randomtext category=”videolinks1″]