Visst kan det vara svårt att få ett lån om du har dragit på dig ekonomiska problem och fått en betalningsanmärkning i bagaget. Du kan knappast gå till banken och be om ett lån om du inte har en medlåntagare eller någon som är beredd att gå i borgen för ditt lån, och det är inte ens säkert att du får ett lån även om du skulle ha en sådan person som stöd. Men, det finns långivare som vet att dina problem kan ha varit tillfälliga, och som därför inte stänger dig ute från möjligheten till ett litet lån. Det finns långivare som tycker att alla förtjänar en andra chans, och av den anledningen låter dig låna pengar snabbt trots betalningsanmärkning.
[sc:lananm]

Kan du till och med låna pengar snabbt med betalningsanmärkning och utan säkerhet?

Ja, du har möjlighet att få ett lån utan säkerhet även om du har en anmärkning. De lån som du i första hand bör titta på, är de lån som ofta brukar kallas mikrolån. Det är lån på mindre summor, ofta ligger de på några hundralappar upp till tio tusen kronor, men det finns variationer på lånesummorna mellan alla de olika långivarna du har att välja bland.

Dessa lån är så kallade privatlån eller blancolån, vilket betyder att du inte behöver någon säkerhet för att få låna pengar snabbt betalningsanmärkning till trots. För det är också bland dessa lån du har störst chans att få låna pengar snabbt med betalningsanmärkning.

Välj rätt när du ska låna pengar med betalningsanmärkning

Det är lätt att tro att du kanske får nöja dig med vad du kan få, om du vill ha ett snabblån med betalningsanmärkning, men faktum är att det finns så pass många som är beredda att ge dig ett lån, att du har möjlighet att välja. Och det är också av stor vikt att du verkligen gör det, och tittar lite på de villkor långivarna ställer till exempel. Kanske du tänker: jag har redan många uc och är jätterädd för att dra på mig fler uc, och då ska du naturligtvis leta efter en långivare där du kan känna dig trygg på den punkten. Det finns långivare som inte gör sin kreditprövning i samarbete med uc, och då slipper du oroa dig för att få fler förfrågningar registrerade på dig.

Thorn lån beviljar lån upp till 50.oo0 kr helt tan att synas hos UC.
låna pengar med betalningsanmärkning

Öka inte dina problem genom att låna med betalningsanmärkning

Utöver bekymren med registreringar hos uc måste du också försöka hitta ett lån som inte kostar dig onödigt mycket pengar. Är det möjligt att låna pengar snabbt utan ränta undrar du kanske då. Nej, alla lån kostar förstås, men när du tar ett litet mikrolån är det ändå inte räntan du ska lägga så stor vikt vid när du ska jämföra priserna hos olika lån. Titta istället på avgiften för lånet. Hos nästan alla långivare kan du på deras hemsida se hur mycket du kommer att få betala för ditt lån. Att du ska titta på avgifter istället för ränta beror på att räntan räknas på ett år, och ett sådant här lån kanske du har en eller ett par månader, och då är inte en årsränta särskilt relevant. Det är lättare att se hur mycket ett lån kostar om du kan få den exakta summan i kronor istället för i procent, och det viktiga när du ska låna pengar snabbt med betalningsanmärkning är att du inte får ett för dyrt lån, som sätter dig i ännu större trubbel.

Om din situation är sådan att du har nu två fakturor som går till kronofogden nästa vecka, kanske ett lån är din enda räddning. Men, du måste tänka efter riktigt noga innan du söker ett lån, så att du vet att du kan betala tillbaka pengarna i tid. Du vill ju inte ha än fler fakturor på väg till kronofogden.

Freedom Finance godkänner lån upp till 60.000 kr med anmärkning
låna med betalningsanmärkning

En risk i att låna pengar snabbt?

Det kan bli dyrt att ta lån trots betalningsanmärkning utan säkerhet

Många av dessa lån, där du får låna pengar snabbt även om du har betalningsanmärkningar kan vara riktigt dyra. Du har säkert hört och läst om de enormt dyra lånen, exempelvis smslån, och det är sant att det finns många av dem som är dyra, men det finns också lån med helt överkomliga priser, och därför är det viktigt att du tittar på flera långivare och jämför priserna. Oftast är det billigare med lån där du kan belåna något, eftersom långivaren då tar en mindre risk, men om det är ett snabbt lån du vill ha, är det inte den sortens lån du vill ha.

Låna pengar betalningsanmärkning kronofogden, en omöjlig kombination?

Att du kan få ett lån även om du har en betalningsanmärkning har du insett nu, men om du också har skulder hos kronofogden, finns det fortfarande lånemöjligheter då? Självklart hamnar du då i en sämre sits, och de flesta långivare drar nog öronen åt sig om du har skulder hos kronofogden. Det visar ju att dina bekymmer inte är av en tillfällig karaktär, utan att du i nuläget också har en bekymmersam ekonomi. Din situation är dock inte helt omöjlig. Det finns ett fåtal långivare som också kan erbjuda dig ett lån om du kan uppfylla de andra villkor som ställs för lånet.