Glad mamma kramar sitt barn

Känner du dig stressad av alla uppgifter på jobbet och alla måsten på fritiden? Då är det också svårt för dig att känna dig riktigt lycklig och tillfreds med livet. I ett sådant läge är det viktigt att du drar i handbromsen och funderar över vad som skulle kunna göra dig lycklig. Det kan naturligtvis variera från en person till en annan, men det finns några saker som vi alla behöver för att kunna vara lyckliga.

lev lycklig

Bra sömn är mycket viktigt eftersom den hjälper dig att känna dig utvilad, energisk och pigg. Se till att sova cirka 7 timmar varje natt, då kommer du att få mer energi att möta vardagens bekymmer och glädjeämnen.

Nyttig mat är också en viktig faktor om du vill bli lycklig. Med en bra kombination av exempelvis grönsaker, fisk, fågel och kött får du i dig de proteiner och vitaminer du behöver för att kroppen ska bli stark och energisk.

Det är naturligtvis även viktigt med motion. Om du inte redan tränar regelbundet kan det vara klokt att försöka komma igång. Ta dagliga promenader eller börja spela tennis med en kompis. Det spelar ingen roll vad det är för motion, huvudsaken är att du rör på dig och har roligt.