spargris

Att pensionsspara är väl jättetrist? Det är vad många tror, men det är helt felaktigt. Det kan faktiskt vara riktigt spännande att pensionsspara, när man får upp ögonen för de olika placeringsalternativen och vågar sig på att pensionsspara i fonder och aktier. Riskerna är höga, men vinstmöjligheterna är även stora. Börjar man sitt sparande tidigt kan man kosta på sig att våga mer, eftersom det då är längre tid kvar till pensionen.

Hur bör man då tänka när man börjar spara? Först och främst gäller det att hitta en lagom stor summa som man har råd att spara varje månad. Det enklaste är att låta banken göra en automatisk överföring varje månad, så att man inte behöver tänka på detta alls.

Nästa steg är att välja ett bra placeringsalternativ. Just nu väljer många att spara i fonder, vilket ger en ganska hög risk, men det som lockar är de stora vinstmöjligheterna. Är man intresserad av att få pengarna att växa så är det här ett bra alternativ, men det gäller att ha is i magen eftersom det även kan komma perioder med stora förluster. Oavsett om man är beredd att ta risker eller inte så gäller det att man bestämmer sig för en strategi redan från början.
[randomtext category=”video1″] [randomtext category=”videolinks1″] [randomtext category=”videolinks1″] [randomtext category=”videolinks1″]