Pengar kan vara både till glädje och bekymmer. Tyvärr verkar det mest vara så att de är till glädje bara för dem som har gott om dem, och för oss vanliga ”fattiga” är de mest till bekymmer. Ja, egentligen är det ju inte pengarna i sig som är till bekymmer, utan bristen på desamma. Om pengarna inte finns, medan räkningarna hopas kan situationen lätt bli desperat. Du vill självklart inte låta det gå till inkasso, eftersom du då hamnar i en ännu besvärligare sits. Många gånger är enda synliga utvägen då att försöka låna pengar utan säkerhet.
[sc:lan] [sc:smslan]

Är det bäst att låna pengar snabbt?

Om du sitter i en situation liknande den som nämndes ovan, behöver du förstås ett tillskott av pengar snabbt. Ibland kan man höra rådet att man inte ska låna pengar snabbt, eftersom man inte hinner tänka efter, men om pengarna behövs snabbt, och du vill bara komma ur denna onda spiral som börjat snurra allt snabbare, måste du faktiskt just ha ett snabbt lån. Du behöver troligen också låna pengar utan säkerhet, och därför är det ett privatlån, eller som det också heter, ett blancolån du ska söka.

Kan man låna pengar utan fast inkomst?

Behöver du låna pengar utan fast inkomst kan ett bra tips vara att försöka få någon medlånare, eller någon som är beredd att träda in som borgensman för ditt lån. Detta gör att det kan vara lättare att få ett lån eftersom det ger långivarna en större säkerhet för att pengarna betalas tillbaka. Men, om du inte har någon som kan ställa upp på detta, kan du söka bland de små, snabba lånen på nätet. I den grupp av lån som ofta kallas mikrolån finns det långivare som inte bryr sig så mycket om ifall du inte har en fast anställning, eller att din inkomst inte är fast. Här kan det vara möjligt för dig att låna utan säkerhet även om du inte har ett fast jobb.

Är det dyrare att låna pengar utan säkerhet fast jobb?

Kostnaden för lånet beror förstås på hos vilken långivare du väljer att låna pengar utan säkerhet. Rent generellt kan man säga att ett lån utan säkerhet brukar vara dyrare än ett lån där du kan lämna något i pant. Detta beroende på den risk långivaren utsätts för när de lånar ut pengarna. Men, om du hittar långivare på nätet som är beredda att bortse från att du inte har fast jobb, behöver inte ditt lån bli dyrare än för den som har en fast inkomst. Det gäller bara att du letar fram den långivare som ger de billigaste lånen.

En del tycker inte att man bör låna utan fast inkomst

Det finns de som tycker att du inte bör låna utan fast inkomst, men de personerna har nog inte hela bilden klar för sig. Att vara utan fast inkomst är inte det samma som att inte ha någon inkomst över huvud taget. I princip kan man säga att du skulle kunna ha en inkomst som var dubbelt så hög som den som en genomsnittlig löntagare har, även om din inkomst inte är fast. Man kan vara tillfälligt anställd, eller ha ett vikariat, men det finns också andra sätt än en vanlig fast anställning att tjäna pengar på. Av den anledningen är synen att den som inte har just en fast inkomst inte är lämplig att låna helt förlegad.

Svårt att låna pengar utan fast inkomst och betalningsanmärkning

Om du vill låna pengar utan fast inkomst och dessutom har en betalningsanmärkning blir din situation lite mer prekär. Om du har en anmärkning och sitter med obetalda fakturor, saknar fast anställning, ja då finns det förmodligen tusen tankar som snurrar i ditt huvud. Jag är helt desperat, vet inte vad jag ska göra, kan inte sova då jag är orolig för konsekvenserna om det går till ännu en anmärkning eller inkasso, känner du igen de tankarna? Det gör du säkert, och du ska veta att du inte är ensam. Du kan dock ta det lugnt, det är inte kört för det! Du kan få lån också om du har en anmärkning i bagaget. Det finns faktiskt förvånansvärt många långivare som struntar i en anmärkning, eftersom denna inte behöver påverka din förmåga att betala ett lån.
låna pengar utan säkerhet

Flera möjligheter att få låna pengar utan säkerhet med betalningsanmärkning

Det som för några år sedan i stort sett inte var genomförbart, är idag inte alls så svårt som man kanske skulle kunna tro. Du kan låna pengar om du har betalningsanmärkning, saknar fast inkomst eller har en låg inkomst, och det går också att få dessa lån utan säkerhet. Sök på nätet och läs villkor, så hittar du snart dina möjligheter.

Glöm inte att jämföra lån!

Möjligheterna att kunna beviljas ett lån trots många problem gör det förstås ännu viktigare att verkligen jämföra de olika lånen. För det första bör du då tänka på detta med blancolån ränta, att den ibland kan vara hög, och att du måste jämföra olika långivare, för att inte gå i fällan och ta det dyraste lånet. Men, du bör också titta lite på villkoren, så att du får ett lån som passar dig och din situation. Titta bland annat på avbetalningstiden, så att du kan vara säker på att du klarar av ditt lån.

Kan man ta bolån utan säkerhet?

Om du ska låna pengar för att köpa hus eller bostadsrätt ska du alltså ta ett bolån. När du tar ett sådant lån brukar banken ta huset eller lägenheten som säkerhet, och du får det som kallas hypotekslån på ditt bolån. Du behöver alltså inte ha någonting i förväg att sätta som pant, utan där duger den fastighet som du lånar till alldeles utmärkt. Du kan säkert ta ett bolån där inte huset belånas, men detta skulle förmodligen bli oerhört dyrt, eftersom ett blancolån har högre ränta, och ett bolån är på mycket höga summor som alltså påverkas starkt av varje enhet högre procentsats i räntan.