Har du dragit på dig en massa förfrågningar hos uc vid olika tillfällen, och vet att det är svårt att få lån med många förfrågningar, försöker du kanske att hitta en möjlighet att låna pengar utan kreditupplysning. I de allra flesta fall är detta idag en total omöjlighet, eftersom alla långivare måste ta en upplysning innan de beviljar ett lån. Din enda chans kan i så fall vara om du tidigare har fått, och skött ett lån hos en långivare. Då kan det finnas en chans att du kan få ett nytt lån utan att en ny kreditbedömning görs. Men, det ska sägas att detta är ytterst ovanligt. Men, om ditt dilemma är att du är rädd för fler uc behöver du inte för den skull leta efter lån utan kreditupplysning. Leta istället efter lån där upplysningen inte görs via uc.
[sc:lanuc]

En önskan att få låna pengar utan krav

Visst skulle det vara en dröm att kunna få låna pengar utan kreditkoll eller andra krav. Om du bara kunde be om de pengar du behöver och inte vore tvungen att uppfylla vissa krav från långivaren. Å andra sidan är dessa krav inte bara av ondo, eftersom de också är till för att skydda dig från att ta lån som kan ställa till problem med ekonomin, eller lura in dig i avtal som du inte riktigt har möjlighet att hantera.

Låna pengar utan kreditprövning inte längre tillåtet

Tidigare gick det att hitta låneföretag som erbjöd lån utan kreditprövning, men sedan några år tillbaka finns en lag som ålägger varje långivare att göra en kreditprövning när någon söker ett lån eller en kredit. När det gick att låna pengar utan kreditkontroll var det alltför många som inte kunde betala sina lån, och därför hamnade hos kronofogden med anmärkningar och skulder som följd. Av den anledningen beslutades att möjligheten att låna pengar snabbt utan kreditupplysning måste stoppas.

Kreditupplysning omöjliggör det inte att låna pengar med betalningsanmärkning

Om du har en anmärkning är det inte säkert att denna är ett hinder för dig att få ett lån, även om det görs en kreditupplysning på dig. Många önskar att låna pengar utan kreditupplysning just för att de är rädda att anmärkningen ska sätta käppar i hjulet, och det är klart att om du behöver låna för att lösa akuta räkningar vill du inte att en anmärkning ska stoppa den möjligheten. Det behöver den heller inte göra om du bara hittar den rätta långivaren. Det finns de som är beredda att bortse från en anmärkning, och tycker som du, att alla förtjänar en andra chans.
låna pengar med betalningsanmärkning och utan säkerhet
Låna upp till 60.000 kronor med betalningsanmärkning

Därför behöver du inte låna pengar utan kreditupplysning

Det finns egentligen ingen anledning att låna pengar utan kredit. Eftersom du kan hitta långivare som låter dig låna trots en betalningsanmärkning, om du saknar fast inkomst, eller om du har en liten inkomst finns det ingen anledning att lägga jobb på att leta efter det som inte finns.

Dator eller mobil om du ska låna pengar snabbt

Behöver du extra pengar snabbt är det bästa att ta ett lån via mobilen eller datorn. Då kan du söka ett lån på bara några minuter, och för det mesta kan du ha pengarna på ditt konto en liten stund senare. Enklare och snabbare sätt att låna pengar på kan du knappast hitta.

Finns det snabblån utan kreditupplysning?

Samma regler gäller när det handlar om dessa snabba lån, online och via din mobil. Skillnaden ligger i att långivarna inte alltid ställer lika stränga krav på låntagaren som banken gör, men kontrollen kommer man inte undan. Lagen gäller för alla lån och krediter, oavsett hur och var de söks och beviljas.

Men du kan låna pengar snabbt utan uc

Inte utan kontroll, men dock utan uc, och det är nog här missförstånden föds. Många har som sagt svårt att skilja på uc och kreditkontroll, och tror att det inte görs någon kontroll om inte uc är inblandade. Du kan alltså ta ett snabblån utan att det registreras hos uc, och därmed undanröjer du problemet med för många förfrågningar hos uc.
låna pengar utan kreditupplysning

Vanligast att låna pengar utan uc kontroll på nätet

De flesta av de lån du kan hitta, där man inte gör en uc kontroll, finns på nätet och ingår i gruppen mikrolån. Dessa lån kan du ibland också söka direkt via din mobil med ett enkelt sms, och de kallas då vanligen smslån. Men, de kan alltså också sökas direkt på långivarens hemsida, och det går lika snabbt och lätt, som att söka via mobilen.

För att inte söka lån som registreras i onödan är det viktigt att du noga läser villkoren på långivarens hemsida, och tar reda på hur, och i samarbete med vem, de gör sina kreditupplysningar. På så sätt kan du undvika att dra på dig ännu fler registreringar hos uc.