Kvinna som visar upp kontanter

Att ta ett litet lån då och då, för att reda upp tillfälliga brister i ekonomin, eller kanske för att kunna unna sig något extra, ses av de flesta som en självklarhet. Om du däremot har haft problem med din ekonomi, och kanske dragit på dig en anmärkning känns det inte lika självklart längre. Kanske känner du dig bränd och vill inte råka ut för samma bekymmer igen. Att inte kunna betala sina räkningar och att behöva vara rädd när posten kommer varje dag är förstås inte något du vill uppleva igen, men det betyder inte att du aldrig mer kan ta ett lån. Har du ordnat upp din ekonomi kan du unna dig ett lån. Det finns möjligheter att få låna pengar med betalningsanmärkning. Många långivare inser att tidigare synder inte ska vara ett hinder för dig, och att alla förtjänar en andra chans, och bara du säkerställer att du kommer att kunna betala tillbaka ditt lån så kan du ta ett lån utan att vara rädd.
[sc:lananm]

Möjligt att låna pengar med betalningsanmärkning och kronofogden

Om du har betalningsanmärkning och kanske till och med skulder hos kronofogden är det förstås inte lika lätt att få ett lån som om du inte hade dessa problem med dig i bagaget, men det är inte, som du kanske tror, helt omöjligt. Störst chans att låna pengar med betalningsanmärkning har du om du väljer ett mindre lån, ett så kallat mikrolån. Detta handlar om lån på några tusenlappar, som du söker på nätet eller med din mobil. Här kan du faktiskt hitta långivare som låter dig låna pengar med anmärkning eller låna pengar med skulder. Vad som gäller hos olika långivare kan du läsa i lånevillkoren som du hittar på långivarnas hemsidor, men även här på hemsidan kan du jämföra olika långivare som beviljar lån trots anmärkning. Där ser du också hos vilka du kan låna pengar utan uc, om du känner att du är rädd för fler uc som kanske kan förvärra dina problem.

Med dessa lån kan du låna pengar med betalningsanmärkning och utan säkerhet

Letar du efter en långivare som är beredd att ge dig ett samlingslån trots många uc och utan säkerhet, så att du kan få en chans att lösa dina problem? Då är det just dessa lån du ska titta på. Små lån som du enkelt söker och som snabbt ger dig ett tillskott i kassan. Du hittar lån utan uc här och där, om du inte vill ha fler registrerade upplysningar hos uc som kan ligga dig till last i framtiden, men om du söker möjlighet att låna pengar utan kreditupplysning kan det bli svårare. Enligt svensk lag måste alla långivare göra en kreditprövning när du söker lån, men det betyder inte att alla dessa registreras hos UC.

Thorn lån beviljar lån upp till 50.oo0 kr helt tan att synas hos UC.
thorn lån

Alla dessa mindre mobil- och onlinelån är lån utan säkerhet, och hos vilka du kan låna pengar med betalningsanmärkning ser du som sagt i lånevillkoren, där de krav finns som ställs på dig som låntagare. På denna sida kan du göra jämförelser av både kostnaderna för olika lån, samt de villkor långivarna ställer upp för sina lån.

När du behöver låna snabbt med betalningsanmärkning

Snabbaste sättet att låna pengar med betalningsanmärkning än genom välja en av långivarna här på sidan och ansöka online. För att slippa få avslag på grund av din anmärkning, eller av andra skäl, läser du förstås kraven för lån först, så att du bara söker där du har en chans att få ett lån beviljat. Hos de flesta företag som erbjuder sms lån krävs att du registrerar dig på nätet först, och en del kräver också att du söker ditt första lån på deras hemsida. Men, när du väl är kund kan du sedan snabbt skicka iväg en förfrågan om lån, och du får svar lika snabbt.

Freedom Finance godkänner lån upp till 60.000 kr med anmärkning
Freedom Finance

En risk i att låna pengar snabbt?

Naturligtvis kan det finnas en risk i att det går så snabbt och lätt att få låna en summa pengar. Det gäller förstås att du använder ditt sunda förnuft, och inte söker lån som du inte säkert vet att du kan betala tillbaka. Men, har du haft problem med lån tidigare och fått betalningsanmärkning och kanske även skulder hos kronofogden vet du förstås allt detta, och ser till att du inte hamnar i samma situation igen.

Eftersom dessa lån också ska betalas tillbaka på kort tid vet du redan när du lånar om du har möjlighet att plocka fram pengarna. Vore det frågan om år så kan det vara svårt att veta hur den ekonomiska situationen ser ut längre fram, men när det gäller en månad eller två har du förstås koll på om du har pengar att betala tillbaka med, när fakturan kommer.

Undvik kronofogden till varje pris

Kronofogden är ingen brevvän du vill ha, eller hur? Därför är det som tidigare sagts viktigt att inte ta ett lån du inte med säkerhet vet att du klarar av. Det finns dock även andra saker att tänka på för att undvika att få kronofogden i hälarna. Var noga med att jämföra lån, vilket du lättast gör här, för att se till att du får så bra villkor som möjligt på ditt blancolån. Låga räntor, bra återbetalningsvillkor och ett lån fritt från dolda avgifter är ett bra tips på vad du ska titta efter för att hålla kronofogden på avstånd.