Sommaren är en tid de flesta av oss längtar efter hela året, men av någon anledning är detta också en tid då det kan vara svårt att få pengarna att räcka till. Ibland beror det på att man inte får samma inkomst under sommaren, vilket brukar vara fallet för den som studerar eller jobbar vissa tider. Men, det kan också vara svårt även om du får lön hela sommaren, eftersom det är mycket man vill unna sig då, och pengarna verkar smälta bort i värme och sol. Det kan bli så illa att du tänker: är helt desperat och vet inte vad jag ska göra, kan inte sova då jag är orolig för konsekvenserna, om din hög med räkningar växer i takt med att pengarna minskar. Har du då dessutom en anmärkning i ditt bagage, kan det förstås kännas än mer hopplöst. Då blir den stora utmaningen att försöka låna pengar med anmärkning.
[sc:lananm]

Då du behöver låna pengar snabbt med betalningsanmärkning

Kanske du inte tror att du kan få låna pengar med anmärkningar över huvud taget, och då blir du förstås tveksam till att ställa krav på att det också ska gå snabbt. Men, det är faktiskt så att du kan låna med anmärkning, och då är det oftast de snabba lånen du har att tillgå. Dessa lån erbjuder för det mesta inte så stora lånesummor, men i gengäld finns det alltså möjlighet att låna pengar snabbt med anmärkning.
låna pengar snabbt med betalningsanmärkning
Låna upp till 60.000 med anmärkning hos Freedom Finance

Finns det någon chans att få låna pengar med skuld hos kronofogden?

Någon som har koll på hur det påverkar ens möjlighet att låna igen om man råkar låta det gå till inkasso, är det en fråga du ställt någon gång? Ibland kan det helt enkelt kännas så hopplöst när det dyker upp oförutsedda utgifter, och kassan redan är skral, att man inte ser något sätt att stoppa inkassoärendet. Och, självklart påverkar det dina chanser att få lån, men om du kan nöja dig med ett mindre lån, och är beredd att lägga lite tid på att leta runt bland olika långivare, kan du nog hitta möjligheten att få ett lån. Kanske kan det vara lättare att låna pengar med anmärkning utan uc, men det behöver inte vara så. Det beror lite på hur långivaren utför sina kreditupplysningar, men också vilka krav som ställs på låntagaren.
låna pengar med anmärkning utan uc
Hos Thorn kan du låna upp till 50.000 kr utan UC

Var kan man låna 1000 trots betalningsanmärkning?

Om du bara behöver låna en tusenlapp för att lösa akuta räkningar finns det ganska goda chanser för dig att få ett lån trots din betalningsanmärkning, om du kan uppfylla de andra villkoren långivaren ställer. Är det inte större summa än så du behöver för att betala räkningar, kan du titta bland de långivare som tillhandahåller mikrolån. Här finns både lån du söker online, men också de så populära sms lånen, och hos många av dessa långivare kan du låna pengar med anmärkning, utan några större problem. Till stor del beror det på den stora konkurrensen, och att långivarna vill få så många kunder som möjligt, men kanske det också kan bero på att de förstår att alla förtjänar en andra chans.

Varför är det svårare att låna pengar trots betalningsanmärkning?

Alla de som lånar ut pengar gör det för att själva tjäna pengar. Det finns inget låneföretag som lånar ut pengar av snällhet, och en av förutsättningarna för att de ska kunna tjäna pengar är förstås att de får tillbaka de pengar de lånar ut. Till detta vill de ha ränta, och ibland andra avgifter, vilket ger dem deras förtjänst. Om du har en betalningsanmärkning visar det att du inte klarat att betala en räkning tidigare, och det gör att långivare blir tveksamma till om de får tillbaka pengarna om de ger dig ett lån. Av denna anledning får du knappast ett lån i banken, och många andra långivare säger också nej så länge din anmärkning är aktiv.

Hur kan det komma sig att en del låter en låna pengar fast man har anmärkning?

I vissa fall kan det som sagt bero på att de tycker att du och alla andra förtjänar en andra chans. Eller att de inser att en gammal anmärkning inte behöver betyda att du inte kan klara ett lån idag. Men, i de allra flesta fall är nog anledningen att de vill ha så många låntagare de kan få. Skaran av långivare är stor, och alla ska vara med och dela på kakan av låntagare. Ju mer givmild man är med lånen, desto större kundgrupp kan man nå. Så, rent krasst, är det nog deras egen förtjänst de tänker på när de låter dig ta ett lån trots en anmärkning.

Fördel för dig när du behöver låna pengar

Om du sitter med en anmärkning kan du alltså tacka den stora konkurrensen på lånemarknaden för att du numera kan tillåtas få ett lån, trots din anmärkning. För ett antal år sedan fanns inte denna möjlighet, och det kunde i vissa fall göra den ekonomiska situationen ännu värre. Naturligtvis får du inte ta ett lån för att lösa dina akuta räkningar, om lånet riskerar att ställa till det för dig och kanske sluta i ytterligare en anmärkning, men om du vet att du kan betala kan det vara en bra tillfällig lösning.