Idag är det fullt möjligt att låna direkt om du snabbt behöver ett tillskott i kassan. Annat var det förr, innan internets intåg och därmed alla de lån och krediter du kan skaffa där. Tidigare var du hänvisad till banken för att ta ett lån och det var oftast både besvärligt och tidsödande, och med ett vanligt banklån har du inte så stora valmöjligheter som det finns numera. Du går inte till en bank och söker ett lån på några få tusenlappar, till exempel. Låna direkt gör du heller inte vid banken, det är knappast möjligt att stiga in på ett bankkontor och komma ut några minuter senare med lånade pengar på kontot. Nej, vill du låna direkt är det inte till banken du går.
[sc:smslan] [sc:lan]

Låna direkt online

De flesta lån där du kan låna direkt på nätet ger dig också möjligheten att få pengarna på kontot nästan i samma stund som lånet beviljas. I alla fall om du har konto i en bank som långivaren samarbetar med. Har du en annan bank kan överföringen ta ett dygn, men det är ju inte långivarens fel, utan det är så det fungerar i banksamarbetet. Det är väldigt enkelt att låna direkt på nätet, och du kan ansöka om ett lån precis då det passar dig. Du behöver inte ha en tanke på öppettider eller att du måste gå någonstans för att söka ett lån. Du kan lätt sitta hemma i soffan och låna direkt mitt i natten om du skulle vilja det. Denna tillgänglighet har gjort onlinelån mycket populära.

låna direkt

Många tror att onlinelån är det samma som smslån, alltså sådana lån där du kan låna direkt via mobilen. Och visst, det finns sådana lån på nätet, och det är nog den typen av lån som har blivit mest uppskattade. Du kan låna mindre summor och få pengarna mycket snabbt. En nackdel med dessa lån är att de också måste betalas tillbaka mycket snabbt, och många kan tycka att det är svårt att få fram pengar på bara några få veckor.

Det finns dock även andra möjligheter att låna direkt online. Det finns lån i många storlekar och med löptider där du kan välja flera års återbetalningstid. När det handlar om lån på stora summor kan du låna direkt på långivarens hemsida, men du kan inte räkna med att få pengarna samma dag. När det blir mycket pengar måste du skriva på ett låneavtal som skickas hem till dig innan pengarna betalas ut. Det kan också hända att långivaren behöver göra en mer grundlig kreditprövning om du vill låna kanske hundratusentals kronor. Det finns dock alltså möjlighet att låna nästan hur mycket pengar som helst, bara genom att skriva i en ansökan direkt på nätet.

Låna direkt via mobilen

Den vanligaste typen av lån när någon vill låna direkt är nog ändå smslån. Med ett sådant kan du låna en summa bara genom att skicka iväg ett sms. Många långivare begär dock att du söker ett lån på deras hemsida första gången du lånar. Om du sköter det lånet klanderfritt är det därefter fritt fram att ta nya lån genom ett enkelt sms. Eftersom man oftast har mobilen tillgänglig är detta ett sätt att låna pengar på, som alltfler upptäcker och uppskattar. Lättillgängligheten innebär naturligtvis också en risk för somliga. Man måste, innan man söker ett lån, vara säker på att man kan klara av att betala tillbaka utan problem. Men, detta gäller ju inte bara då man tänker söka ett smslån eller ett snabblån online, det gäller alltid när man ska låna pengar, oavsett om man går till banken eller någon annanstans för att låna pengar.