För många kan sommaren vara en besvärlig tid ekonomiskt. Dels är det mycket man vill göra under sommaren som kostar pengar, och det är lätt att den vanliga månadsbudgeten spricker. Många, till exempel studenter, har inte heller den säkra inkomsten som de har under resten av året under de varmaste sommarveckorna. Att få detta att gå ihop är svårt, och många gånger kan ett lån vara enda utvägen, och då är det förstås ett lån utan säkerhet som är det som ligger närmast till hands. Att plocka fram något värdefullt som man kan belåna är det tyvärr få som kan.
[sc:lan] [sc:smslan]

Inte nog med att det är bråttom, jag behöver lån utan säkerhet trots betalningsanmärkningar

Ja, ditt problem är kanske inte något som dykt upp bara den här sommaren, kanske du har haft problem med din ekonomi tidigare, och till och med råkat skaffa dig en betalningsanmärkning. Detta har förstås ställt till det för dig i så fall, men du måste förstå att alla förtjänar en andra chans, och att du trots denna anmärkning faktiskt har möjlighet att få låna pengar utan säkerhet. Det finns flera låneföretag som är beredda att bevilja lån med betalningsanmärkning utan säkerhet idag. De långivare du i första hand ska vända dig till är de som erbjuder lån på nätet. Dessa lån kan du ansöka om direkt online, se sammanställningen nedan:
[sc:lananm]

Här kan du hitta lån utan säkerhet med betalningsanmärkning

Om du använder dig av en vanlig sökmotor på nätet, och skriver in exempelvis lån med betalningsanmärkning, eller med tillägget utan säkerhet, kommer det fram en lista på olika lån som har just dessa egenskaper. Där ska du förstås inte bara hugga ett i mängden, utan istället lägga lite tid på att titta på kostnader och villkor, och försöka se vilket lån som är mest fördelaktigt för dig. Det beror ju dels på kostnaderna, men också på hur din situation ser ut. Självklart är ett av de främsta målen att hitta billiga lån utan säkerhet, men det kan finnas annat än räntan som avgör om ett lån är fördelaktigt. Om du, till exempel mår jättedåligt och är rädd när posten kommer varje dag, för att du har räkningar som riskerar att gå till inkasso, är förstås en sådan sak som hur snabbt du kan få pengarna också mycket viktigt. Idag finns det så många möjligheter att låna pengar med betalningsanmärkning och utan säkerhet att du kan kosta på dig att jämföra lånen och välja långivare.
lån utan säkerhet med betalningsanmärkning
Hos Freeedom Finance kan man låna upp till 60.000 kr med betalningsanmärkning

Skulle behöva ta lån utan inkomst – är det möjligt?

Att låna pengar utan inkomst kan vara ganska svårt. Tidigare skulle man nog sagt att det var omöjligt, men med de nya lånen, däribland onlinelånen, finns det faktiskt chans att få ett lån även om du inte har en fast inkomst. Detta beror lite grann på exakt hur din situation ser ut. Många långivare accepterar idag andra inkomster, som till exempel pension och studiemedel som lön, medan andra strikt håller sig till en taxerad fast lön. Om du läser lånevillkoren hos olika långivare, kan du se var du kan ha möjlighet att söka ett lån. Har du inte någon inkomst alls kan det vara svårare, men inte nödvändigtvis omöjligt. Å andra sidan måste du då fundera på hur du har tänkt att du ska kunna betala tillbaka detta lån.

Var kan jag ta lån utan kreditprövning?

Jag är rädd för fler uc, och måste hitta ett lån utan kreditprövning, är det just så du tänker? I så fall blir du kanske besviken när jag säger att du nog inte kan hitta ett lån utan någon kreditprövning alls. Alla långivare måste göra en prövning av låntagaren, och därför finns det inga seriösa företag som ger lån utan kreditprövning. Och det är nog trots allt ett seriöst företag du vill låna hos. Men, som en tröst kan du då få veta att du inte alls behöver få flera uc bara för att det görs en kreditprövning.
Bland de företag som erbjuder mikrolån på internet eller via mobiltelefonen är det ganska många som inte samarbetar med uc när de gör sin kreditprövning, och om inte samarbetet går via uc, görs heller ingen registrering där. Så du behöver bara läsa igenom villkoren för lånet, och se hur långivaren fixar sin kreditprövning, för att kunna undvika fler registreringar.
lån utan uc
Hos Thorn kan du låna upp till 50.000 kr utan UC

Vad är blancolån?

Ett blancolån är just det vi tagit upp tidigare här; ett lån utan säkerhet. Att du som låntagare inte behöver lämna någon säkerhet för lånet, gör att den som lånar ut pengarna tar en större risk. Detta innebär i sin tur att de för det mesta kompenserar sig för det genom att sätta en högre ränta på ett blancolån, än på ett lån med säkerhet.

Hur snabbt får man snabblån?

Som namnet antyder får du för det mesta pengarna mycket snabbt om du beviljas ett snabblån. Väljer du att söka ett snabblån direkt på nätet, i det formulär som det flesta långivare har på sin hemsida, eller kanske med ett sms, kan du oftast få ett besked om lånet inom bara några minuter. I många fall betalas också pengarna ut direkt, åtminstone om ditt konto finns hos en bank som långivaren samarbetar med. Behöver pengarna föras över från annan bank, kan det ta en bankdag innan du har dem på ditt konto, men det beror på vilken tid på dygnet du söker. Kommer din ansökan in på förmiddagen kan du i de flesta fall ha pengarna samma dag även om du har en annan bank.

Desperat situation, behöver lån utan säkerhet, arbetslös

Återigen är det då fråga om att söka ett lån utan att du kan visa en fast inkomst. Men, är du arbetslös har du kanske ersättning från A-kassa, och då finns det flera lånmöjligheter om du vänder dig till någon som erbjuder onlinelån eller smslån. Då kan arbetslöshetsersättning ses som en inkomst, eftersom dessa lån löper på så kort tid, att du om du har ersättning idag, också har det när lånet ska betalas tillbaka.