Att det är svårt att låna pengar utan fast inkomst är det många som fått erfara. Att stå utan ett fast jobb är svårt nog, och det är lätt att bekymren hopar sig. Många gånger kan det gå så långt att du kan inte sova, och kanske till och från har svårt att betala räkningar. Utan en fast inkomst kanske inte pengarna kommer in lika regelbundet som annars, och då händer det att du kan vara i behov av att få låna pengar utan fast inkomst.
[sc:lanutaninkomst]

Lån utan fast anställning

Ja, det finns faktiskt några möjligheter att få ett lån även utan fast jobb. Det är nog ingen idé att gå till banken och be om pengar i denna situation, men på nätet kan du faktiskt ha en chans att få ett lån. Du kan till och med låna snabbt, om du är i behov av att lösa akuta räkningar och få fakturor betalda. Det finns en hel del mikrolån där långivarna inte kräver att du ska ha ett fast jobb. Titta på villkoren och ta reda på vad som krävs. Där det under inkomstkrav står att du ska ha inkomst, kan det vara idé att söka.

Kostnad för lån utan jobb

De här små mikrolånen brukar för det mesta ha samma ränta för alla låntagare, och då blir det inte dyrare för dig att låna utan arbete. Om du däremot söker ett lån där det anges att långivaren sätter en individuell ränta, kan troligen din arbetslöshet påverka räntan så att ditt lån blir dyrare.

Låna pengar utan fast inkomst

Att vara arbetslös innebär för många en känsla av utanförskap, och det tar sig många olika uttryck.
Det första man tänker på är att alla andra verkar ha ett jobb att gå till varje dag, medan man själv inte har någonstans att ta vägen. Det dröjer ofta inte länge förrän man av kostnadsskäl också tvingas säga nej när kompisarna hittar på något kul. Utan jobb, och med en ganska liten arbetslöshetsersättning finns det sällan utrymme för andra utgifter än de allra nödvändigaste. Men, det dyker upp tillfällen när du skulle kunna hänga med om du bara kunde få ett smslån, eller annat tillfälligt lån, trots arbetslöshet. Turligt nog finns det några långivare som inte ställer krav på att du ska ha ett fast jobb. Hos exempelvis Vippi och Moneypal kan du låna utan fast jobb.
[sc:AA-LANUTANUC10K01]

Bra återbetalningsförmåga trots arbetslöshet

Nej, det finns faktiskt inga belägg för att man är en sämre låntagare som arbetslös än den som har ett jobb. Du tar naturligtvis inte ett lån om du inte vet att du har pengar att betala tillbaka med, och det gäller oavsett om du har jobb eller inte. Ingen vill dra på sig betalningsanmärkning eller skulder hos kronofogden frivilligt.

Låna snabbt utan fast anställning

Om du håller dig till de långivare som erbjuder mikrolån online, kan du utan några större problem hitta möjligheter att låna pengar snabbt utan fast inkomst. Spring Finance, Easy credit, Vippi och Moneypal är exempel på långivare som kan vara beredda att ge dig ett lån.