Denna fråga ställs nästan dagligen, eftersom många har förstått att det kan ställa till problem om man har för många förfrågningar hos Upplysningscentralen. Problemet är kanske inte nytt, men det har ökat på senare tid, eftersom vi använder lån på ett annat sätt än tidigare. Det är mycket vanligare nu, att man tar ett litet lån eller köper något på kredit, och vid varje sådant tillfälle görs en kreditprövning. Eftersom lånen oftast är små och betalas tillbaka på kort tid, kan det hända att man tar lån flera gånger om året, eller åtminstone betydligt oftare än vad som var fallet för tio, femton år sedan.
[sc:lanuc]

Kan jag låna pengar utan UC kontroll?

Många människor har fått problem med sin ekonomi på grund av att det varit alltför lätt att få ett lån. Åtminstone är det så de styrande ser på saken, och därför har det blivit strängare regler vid låntagande, även när det handlar om små lån. Idag är det inte möjligt att låna pengar utan kreditprövning eftersom alla långivare är skyldiga att göra en sådan innan de beviljar ett lån. Detta är dock inte detsamma som att du inte skulle kunna få ett lån som ej syns på UC. Om du är rädd att långivare ska vägra dig lån med många förfrågningar behöver du leta upp en långivare som erbjuder lån utan uc.

En kreditprövning kan göras på olika sätt, och det är enbart om långivaren använder sig av upplysningscentralen som förfrågningarna registreras där. Titta efter hur långivaren gör sin kreditprövning och välj någon som inte samarbetar med uc. Många långivare är väl medvetna om att det finns många som säger som du: jag är jätterädd att dra på mig fler uc, och därför erbjuder andra alternativ.

Hindrar en kreditprövning mig att låna pengar utan fast inkomst?

Om det är av denna anledning du inte vill att det ska göras en kreditupplysning så finns det andra utvägar. Om du tänker söka lån på några tusenlappar och betala tillbaka pengarna på kort tid finns det ganska stora chanser att du kan få ett lån även om en kreditupplysning tas. Det är långt ifrån alla som kräver en fast inkomst om du kan uppfylla andra krav som långivaren har. Har du bara en inkomst så att du kan klara ett lån är inte hindren många att få ett lån.

Finns det någon anledning att låna pengar med skulder

Om du redan har stora skulder kan förstås ytterligare ett lån lägga mer tyngd på bördan. I det läget är kanske inte ett lån det allra bästa alternativet, men ibland kan det vara svårt att hitta en annan utväg. Det bästa du kan göra i det läget är att försöka hitta ett fördelaktigt lån, med vilket du kan lösa dina skulder och få bättre koll på din ekonomi. Drömmen för dig är nog i det läget att hitta ett samlingslån trots många uc och ingen säkerhet, så att du kan baka ihop alla dina skulder i ett enda, lätthanterligt lån. Med rätt ränta och villkor kan det spara många kronor, samtidigt som du får en bättre överblick över dina skulder och kan ta tag i ditt problem. Här är det viktigaste kanske inte att låna pengar snabbt utan uc, utan att låna pengar utan uc och till rätt pris.

Thorn lån beviljar lån upp till 50.oo0 kr helt tan att synas hos UC.
låna pengar utan uc kontroll

På nätet kan du låna pengar med betalningsanmärkning

Nämn något du inte kan hitta på nätet. Det skulle väl vara möjligheten att låna pengar utan kreditupplysning kanske, men det finns faktiskt också en liten möjlighet att hitta även detta med hjälp av din dator. Ett litet ”kryphål” kan göra det möjligt för en långivare att låta dig låna pengar snabbt utan uc och till och med utan kreditprövning, om du är kund sedan tidigare och har skött dina lån då. Men, framför allt kan du hitta många långivare som inte bryr sig nämnvärt om du har en betalningsanmärkning i ditt bagage. Kan du bara betala tillbaka ditt lån i tid får du både ha anmärkningar och sakna fast inkomst. Långivare med detta synsätt hittar du främst inom gruppen mikrolån, eller snabblån som de också brukar kallas.
[sc:lananm]

Här kan du snabbt låna pengar direkt på kontot

Med denna typ av lån kan du söka ett lån och ha pengarna på ditt konto inom några minuter. Om din bank är den samma som låneföretaget använder sig av sitter pengarna på ditt konto i samma stund som det beviljas. I andra fall får du vänta den tid en banköverföring tar, och det brukar i värsta fall vara nästkommande bankdag.

Jag vill låna pengar utan krav

Helt utan krav är det svårt att ta ett lån. Vill du låna pengar snabbt utan uc, utan att behöva redovisa en fast inkomst, och kanske med en betalningsanmärkning så kan du hitta långivare som ger dig ett lån, men helt utan krav kan du inte komma undan. Då måste långivaren bryta mot lagen. Ett krav som alla ställer är att du ska vara myndig, eftersom man inte får teckna ett låneavtal med en omyndig person.

Freedom Finance godkänner lån upp till 60.000 kr med anmärkning
låna pengar med betalningsanmärkning

Kan man ta en kredit utan kreditupplysning?

Du kan få en kredit utan att en kreditupplysning görs hos uc. Däremot kommer någon form av kreditprövning att göras. En del långivare samarbetar med något annat upplysningsföretag än uc, men det finns också de som gör sina prövningar själva. Dessa medför alltså inga registreringar och påverkar inte dina framtida chanser att få lån.