Leende kvinna som pratar i sin mobil

Nya smslån väcker alltid intresse. Man undrar vilka möjligheter som kommer med ett nytt smslån. Bra villkor och gratis lån är nog det som efterfrågas mest.

Inget är som väntans tider brukar man säga, och det gäller också i väntan på nya smslån. Precis som när nya modeller av kända TV-spel eller mobiltelefoner är i antågande, är också spänningen stor inför nya smslån 2015. Ett nytt smslån kommer kanske inte med ny, innovativ teknik, men ofta med högre lånebelopp och ibland också med bättre villkor. Och för att kunna slå sig in på en hårt konkurrensutsatt marknad gäller det också för nya aktörer att komma med attraktiva erbjudande för att locka till sig kunder. Vilka fördelarna med nya smslån 2015 blir vet vi inte riktigt än. Men, man kan nog tänka sig att det blir fler som erbjuder lån upp till 15 000 kr, och kanske att några också kommer med förbättrade villkor. Och naturligtvis blir det flera långivare som kommer att erbjuder första lånet utan ränta. Detta är i och för sig inget nytt för just nya smslån 2015, men med fler aktörer på marknaden, är det större chans att hitta en långivare där du inte redan är kund, och där du alltså kan utnyttja detta erbjudande.

Har du betalningsanmärkning kan det vara lättare att låna med nya smslån

Det är inte bara ränta och lånebelopp som kan vara förändrade med nya smslån. Ibland kan det också komma nya lån med villkor som underlättar för alla de som brukar ha svårt att få lån. Har du en betalningsanmärkning, till exempel, kan det vara klokt att titta på de nya smslån som kommer. Många av de nya långivarna har ett helt annat förhållningssätt till betalningsanmärkningar och andra problem, än de gamla traditionella långivarna. Man väljer att se till den betalningsförmåga du faktiskt har, och inte till eventuella tidigare synder. Så om du måste låna pengar snabbt, för att få fakturor betalda, och slippa låta det gå till inkasso, kan du ha en chans även om du har en anmärkning i bagaget.

Det finns också en del av de gamla lånen som går att få med betalningsanmärkning, men det brukar alltid finnas ett större utbud bland de nya lånen. Det samma gäller om du har lite för låg lön, eller om du inte har en fast anställning. Bedöms din betalningsförmåga vara tillräcklig kan du få ett tillfälligt lån oavsett ur din inkomst ser ut och var den kommer från.

Du kan få smslån 18 år

När man läser kraven för smslån och andra mikrolån ser man att grundkraven ofta är ganska likartade. De flesta kräver att du är svensk medborgare, eller har en svensk folkbokföringsadress, och har en åldersgräns. Hos en del måste du vara 20 år, men hos de allra flesta är gränsen för smslån 18 år. Att man sätter gränsen för sms lån 18 år beror förstås på att det är vid denna ålder man blir myndig, och det är först då det är tillåtet för långivaren att teckna ett avtal med dig. Oftast finns den högre åldersgränsen på lite större lån, men hos en del långivare sätter man en högre åldersgräns för den som vill låna med betalningsanmärkning, till exempel. Om du behöver ett tillfälligt lån för att betala räkningar, eller för att kunna unna dig något lite extra, kan du alltså lätt hitta ett lån om du bara har fyllt 18 år. Problemet för den som vill låna vid 18 är att de flesta inte hunnit få jobb och inkomst vid den åldern, men läser du villkoren kan du hitta enstaka långivare som inte ställer några speciella inkomstkrav. Hos exempelvis Easycredit och Onea finns inga krav på inkomst.

Sök nya smslån 2015 och låna gratis

Det de allra flesta väntar på när de tittar efter nya smslån är möjligheten att låna utan att betala ränta. Och helt säkert kommer en rad sådana möjligheter med nya smslån 2015. Men, det finns också all anledning att hålla ögonen öppna efter villkor, räntor och avgifter på de lån som inte är räntefria. Om du, till exempel, är rädd för fler uc, kan du hitta lån där långivaren inte gör den obligatoriska kreditprövningen via UC. Många vill ha lån utan uc, och därför är det också fler och fler långivare som väljer andra samarbetspartners när de gör en kreditprövning. Om informationen tas från ett annat kreditupplysningsföretag kommer det inte att göras någon registrering hos UC, och ingen utomstående kan se att du har ansökt om ett lån.

Nya smslån, och nya villkor kan också innebära att det är lättare att hitta lån om du har problem som gör att du annars har svårt att få lån. Och så har vi detta med räntor och avgifter. För de som fortfarande tror att smslån måste vara väldigt dyra lån med skyhöga räntor, kan det vara bra att ta en titt på de nya smslån som kommer. Då kommer man att upptäcka att det också finns smslån till riktigt bra priser. Men, då gäller det att inte se till räntan i procent, som anges på årsbasis. Ett smslån betalas ofta tillbaka på mindre än en månad, vilket betyder att en årsränta inte säger så mycket om kostnaden, om man inte är matematiker och snabbt kan omsätta procent och månader i en faktisk kostnad. Titta istället på den kostnad som anges i kronor, och som berättar exakt hur mycket du ska betala i månaden på just det lån du söker.