kvinna textar på sin telefon

De allra flesta skulle nog vilja få mer pengar över varje månad om det var möjligt, men många tycker att det är svårt att hitta ett sätt att göra besparingar utan att behöva leva ett trist liv. Det går dock lättare än många anar, och ett av de områden som går att spara in på är telefonin. Naturligtvis behöver man inte sluta prata i telefon, det handlar bara om att göra smartare val.

Rätt operatör och rätt samtalspaket är viktigt. För det första är det bra om så många i familjen som möjligt har samma telefonleverantör eftersom detta brukar göra att man slipper samtalsavgifter när man ringer till varandra. Dessutom är det viktigt att man inte nöjer sig med standardavtalet, utan att man ser till att välja ett prispaket som passar de egna samtalsvanorna. Ringer man mycket till utlandet är det klokt att välja ett avtal med lägre priser till utlandet och lite högre inrikesavgifter. Ringer man däremot mest till fasta telefoner bör man välja ett avtal med kostnadsfria samtal till fasta nätet och lite dyrare till mobiltelefoner. De flesta kan hitta ett lämpligt samtalspaket.

När man ändå är igång och ser över ekonomin kan det även löna sig att titta på elkostnaderna. Man behöver inte ha samma leverantör av elnät som elavgifter, och det finns mycket att spara på att göra rätt val.
[randomtext category=”video1″] [randomtext category=”videolinks1″] [randomtext category=”videolinks1″] [randomtext category=”videolinks1″]