Alla vill väl vara lyckliga, men långt ifrån alla vet hur de ska göra för att nå detta mål. Faktum är dock att det inte alls behöver vara speciellt komplicerat, det handlar helt enkelt om att tänka på vissa saker.

lycka

  1. Avkoppling – Allt för många stressar allt för mycket i dagens samhälle. Arbetet tar en stor plats i många människor liv, och därför är det extra viktigt att ta sig tid för avkoppling. Ta med familjen på en resa eller en dagsutflykt med jämna mellanrum, det mår alla bra av.
  2. Motion – Att röra på sig gör att man mår bättre och att man orkar mer. Att motionera är därför ett bra sätt att bli en lyckligare person.
  3. Kost – Att äta rätt är viktigt om man vill må bra, och om man inte mår bra så är man heller inte lycklig. En sund kost bestående av fibrer, vitaminer, grönsaker och annat vi behöver för att må bra är väl värt att satsa på.
  4. Sömn – Att sova de 6-8 timmar som behövs varje natt är viktigt. Koppla gärna av med en bok före sänggående för att komma ner i varv och därmed få lättare att somna.

Svårare än så behöver det inte vara att bli lycklig. Med sunt förnuft och ett klokt beteende kommer man långt.