Alltid 15dgr gratis lånansok_har
Förlänga lån: Möjligt
Åldersgräns: 18 år
Ansökningsavgift: 0 kr
Ingen UC upplysning

Vippi är en långivare som erbjuder lån från 1000 kronor till 10 000 kronor, och ansökningen är ifylld och klar på någon minut. På företaget är man stolta över att kunna erbjuda enkla och okomplicerade lån som inte medför några obehagliga överraskningar för den som lånar, eftersom alla sökande enkelt kan se hela kostnaden för lånet redan innan ansökan skickas iväg.

vippi-lan

Låna pengar från Vippi

Ansöker om ett Vippi lån gör du direkt på webben och det går mycket snabbt. Du anger vilket belopp du vill låna och hur lång tid du behöver på dig för att betala tillbaka. Upp till 90 dagar går det att dela upp lånet på, och en nyhet gör det möjligt att förlänga tiden med ytterligare 30 dagar i de fall det behövs. Kundtjänst har öppet på vardagar mellan 8 och 16, men det går bra att ansöka om lån när som helst.

Krav för att få låna

Om du vill låna pengar från Vippi måste du ha inkomster. För de mindre lånen krävs lägre inkomst, medan de större lånen kräver högre inkomst. Du måste dessutom vara över 20 år, fri från betalningsanmärkningar, vara folkbokförd här i Sverige och så ha varit de senaste två åren och du får inte ha en förmyndare. I tillägg till detta krävs även att du har ett svenskt bankkonto.

Månadskostnad

För det lägsta lånet är den totala kostnaden med ränta och uppläggningsavgift 267 kronor om du betalar på 30 dagar. Väljer du ett mellanstort lån på 5000 kronor blir kostnaden om du betalar på en månad 1033 kronor, medan det största lånet på 10 000 kronor ger en total kostnad på 2998 kronor, men detta är dock fördelat över tre månader eftersom återbetalningstiden på ett såpass stort lån per automatik blir 90 dagar.

Pengar på kontot

När du har skickat in din ansökan och den har blivit godkänd skickas pengarna från Vippi till ditt konto. Pengarna kan komma in på ditt konto redan den dagen, men det beror på hur mycket klockan är när pengarna överförs, samt vilket bankkonto du har. Om pengarna inte finns på ditt konto samma dag kan du utgå från att de kommer in nästkommande bankdag.

Återbetalning av lån

När du tagit ett lån får du en faktura, antingen till ditt e-postkonto eller hem i brevlådan. Du använder det OCR-nummer och de betalningsuppgifter som anges på fakturan när du ska betala. Du kan själv vara med och påverka avbetalningstiden, från 30 dagar och ända upp till 90 dagar.

Förseningsavgift

När du har tagit lånet och fått hem en faktura är det viktigt att återbetala lånet i sin helhet i tid. Om inte lånet är betalt när förfallodatum har passerats kommer en betalningspåminnelse att sändas ut, och detta medför förseningsavgift samt dröjsmålsränta. Vid ytterligare försening tillkommer även inkassoavgift, som i dagsläget ligger på 160 kronor.

Fördelar

  • Möjligt för låntagaren att förlänga lånet med 30 dagar.
  • Enkelt att se hur mycket lånet kommer att kosta dig.
  • Ansökan registreras inte hos UC.
  • Gratis att ansöka om Vippi lån.

Nackdelar

  • Ej möjligt att låna lägre belopp än 1000 kronor från Vippi.

Mer information och ansökan ->

Vilket betyg ger du Vippi? (klicka på stjärnorna)
[ratings]