Med anmärkning: Jaansok_har
Åldersgräns: 18 år
Förlänga lån: Möjligt
Ansökningsavgift: 0 kr
Första lånet gratis!
Ingen UC upplysning

ViaConto är ett företag som erbjuder snabblån upp till 6000 kronor, och att det går bra för företaget går inte att missa med tanke på att man redan har dotterbolag i flera europeiska länder. Första lånet på 1000 kronor är helt gratis, och för befintliga kunder som vill ta lån på nytt är priserna konkurrenskraftiga och relativt låga.

Låna pengar från ViaContoviaconto300

Om du har kommit fram till att du behöver ett snabblån är ViaConto ett bra alternativ med bra priser. Du ansöker enkelt via ett formulär på hemsidan och får besked direkt på skärmen. Du anger hur mycket du vill låna och hur lång återbetalningstid du behöver, från 1 dag upp till 30 dagar. Ju snabbare du kan betala tillbaka lånet, desto lägre blir kostnaden eftersom du betalar lägre räntekostnader på kortare tid.

Krav för att få låna

Du måste givetvis vara myndig för att kunna ta ett lån hos ViaConto och du ska även ha varit folkbokförd på en svensk adress de senaste två åren eller ännu längre tid. Du får inte ha skyddad identitet och inte heller ha förmyndare. Du måste ha ett privatkonto hos en av de svenska bankerna, samt en mobiltelefon. Företaget kontrollerar även hur du har skött eventuella tidigare lån hos dem. Det genomförs ingen ViaConto uc, men däremot görs en kreditupplysning med hjälp av andra aktörer.

Månadskostnad

Redan när du ansöker om lån hos ViaConto kan du se hur stor månadskostnaden för valt belopp blir. Om du väljer det högsta lånet på 6000 kronor blir räntan på en månad 900 kronor. Väljer du däremot att betala på kortare tid blir räntekostnaden lägre. Ett annat exempel är ett lån på 3000 kronor, där månadsräntan blir 450 kronor. På företagets webbsida kan du se exakt hur mycket du skulle få betala beroende på vilket belopp du väljer.

Pengar på kontot

Om du ansöker om ditt lån på en vardag medan kundtjänsten är öppen, och får besked om att ditt lån beviljas, så kan du räkna med att pengarna betalas ut från långivaren samma dag. Det är dock inte helt säkert att pengarna hinner komma in samma dag, detta kan ta upp till en bankdag beroende på när på dagen överföringen görs samt vilken bank ditt konto finns hos.

Återbetalning av lån

Det enklaste sättet att betala tillbaka lånet är att föra över pengar från din Internetbank till långivarens bankgiro. Om du mot förmodan skulle få problem att betala ditt lån i tid så kan du ansöka om att förlänga låntiden med upp till 30 dagar. Det ger dig en chans att spara ihop de pengar du behöver för att betala hela summan.

Förseningsavgift

Om du inte kan betala när förfallodatum närmar sig är det bäst att du hör av dig till ViaConto för att förlänga lånet. Det enda som krävs är att du betalar in förlängningsavgiften så sker förlängningen automatiskt. Om du inte gör detta och inte heller betalar i tid har företaget rätt att ta ut en avgift för betalningspåminnelse som i dagsläget ligger på 60 kronor, samt en förseningsavgift på 50 kronor och dröjsmålsränta som idag ligger på 2,5% per månad, vilket innebär att det på ett år blir 30%.

Fördelar

  • Möjligt att kontakta kundtjänst via Skype, e-post eller telefon.
  • Möjlighet att förlänga lånet obegränsat antal gånger.
  • Enkelt och lättöverskådligt att se hur stor kostnaden blir för ett visst lån.

Nackdelar

  • Kort ordinarie återbetalningstid på lån från ViaConto.

Mer information och ansökan ->

Summary
Review Date
Reviewed Item
ViaConto lån
Author Rating
31star1star1stargraygray