Rabatt på första lånetansok_har
Åldersgräns: 18 år
Enkel ansökan
Pengar på kontot inom 24 timmar

Bakom SMSPengar står det svenska bolaget SMS Pengar Norden AB, som har sin bas i Uppsala. SMSPengar erbjuder säkra lån upp till 5000 kr, med snabba besked och enkelhet i fokus. Med extra rabatt till nya kunder är SMSPengar ett bra alternativ för den som vill ha ett snabbt lån, på en mindre summa.

Mer information och ansökan ->

Låna pengar från SMSPengar

SMSPengar

Att söka ett lån hos SMSPengar är helt kostnadsfritt, och du kan låna mellan 500 och 5000 kr. Lånet söker du enkelt via nätet, och ansökan omfattar tre enkla steg. Först väljer du hur mycket du vill låna, sen fyller du i ansökningsformuläret och därefter identifierar du dig. Du kan använda bank-ID eller e-legitimation för snabb identifiering. Men personkonto hos Nordea, ett registrerat mobilabonnemang eller en kopia på ID-handlingar är också godkända som identifiering. Därefter får du genast besked om ifall lånet beviljas eller inte. Du kan också ansöka om lån från mobilen, surfplattan eller genom att ringa SMSPengar.

Krav för att få låna

För att få låna hos SMSPengar måste du vara svensk medborgare, och folkbokförd i Sverige. Du måste ha en taxerad årsinkomst på minst 100 000 kr, och ett svenskt mobilnummer. Du får inte ha ett skuldsaldo hos kronofogden. Din betalningsförmåga kontrolleras innan ett lån beviljas.

Månadskostnad

Månadskostnaden för ditt lån beror på hur stort lån du tar. Alla lån hos SMSPengar ligger på 30 dagar, så återbetalningstiden påverkar inte kostnaden. På hemsidan finns möjlighet att se kostnaden för alla de olika lånen, genom att använda reglaget, och ställa in det belopp du önskar låna. Som ett exempel kan anges ett lån på 3000 kr. Detta lån kostar 500 kr, och du ska alltså betala tillbaka 3500 kr inom 30 dagar.

Pengar på kontot

Pengarna betalas ut strax efter att lånet har beviljats. Om du har konto i någon av bankerna Nordea, Handelsbanken eller Danske Bank har du pengarna på ditt konto direkt de betalas ut. Om du har konto i en annan bank får du pengarna samma dag om utbetalning sker före 13.30 vardagar. I annat fall har du pengarna 9.30 nästa bankdag.

SMSPengar UC

För sin kreditbedömning använder inte SMSPengar UC. Man gör sin prövning med hjälp av Creditsafe vilket innebär att det inte registreras hos UC.

SMSPengar betalningsanmärkning

Du kan få ett lån från SMSPengar om du har en betalningsanmärkning, men en anmärkning höjer kravet på inkomst.

Återbetalning av lån

Lånet ska betalas inom avtalad tid, alltså inom 30 dagar. Du kommer att få en faktura med all betalningsinfo i god tid före förfallodagen. Om du vill kan du få denna faktura via e-mail.

Förseningsavgift

Om du inte betalar tillbaka lånet i tid kommer du att få en påminnelse hemskickad, och du måste då betala en påminnelseavgift, som för närvarande är 60 kr. Betalar du inte då går ärendet vidare till inkasso, och du blir skyldig 180 kr i inkassoavgift. Vid inkasso görs också en UC prövning, vilket kan sänka din kreditvärdighet.

Fördelar

  • Pengar på kontot inom 24 timmar
  • Ingen UC
  • Rabatt på första lånet
  • Enkel ansökan

Nackdelar

  • SMSPengar tillåter inte förlängning av lånet

Mer information och ansökan ->