Första lån 10000kransok_har
E-Leg: Ja
Åldersgräns: 20 år
Förlänga lån: Möjligt
Ansökningsavgift: 0 kr
Utbetalning: mån-sön
Ingen UC upplysning

Risicum är ett lånföretag med gott rykte och tusentals nöjda kunder. Här kan du låna från 500 kronor och upp till 10 000 kronor, vilket ger dig möjlighet att lösa de flesta tillfälliga ekonomiska svackor. Att du dessutom kan välja att betala av ditt lån på upp till tre månader är något som uppskattas av många.

Låna pengar från Risicumrisicum300

Att ansöka om lån hos Risicum är enkelt. Företaget tar emot ansökningar under dygnets alla timmar även om de inkomna ansökningarna enbart behandlas under ordinarie öppettider. Behöver du ett litet lån på upp till 10 000, och kan klara av en återbetalningstid på upp till 90 dagar så är det här en långivare för dig.

Krav för att få låna

Risicum gör alltid en kreditupplysning på samtliga låntagare innan lån beviljas. För de mindre lånen krävs en ålder på 18 år, medan lån på över 2000 kronor kräver att du har fyllt 20 år. I övrigt ska du vara folkbokförd i Sverige sedan minst två år tillbaka och vara fri från betalningsanmärkningar.

Månadskostnad

Hur mycket du betalar i månadskostnad när du lånar från Risicum beror på hur mycket du väljer att låna. Kostnaden för ett lån på 500 kronor blir 125 kronor, medan ett lån på 5000 kronor ger en avgift på 700 kronor. När du ansöker om lånet på hemsidan kan du se hur mycket avgiften ligger på, beroende på hur stort belopp du vill låna och hur lång avbetalningstid du väljer.

Pengar på kontot

Om du som ansöker blir beviljad ett lån och är kund hos Nordea eller Handelsbanken kan du räkna med att få pengarna på kontot så fort lånet har beviljats. Om du har en annan bank får du pengarna samma dag om ansökan kommit in före klockan 13.00. Har ansökan gjorts senare betalas pengarna ut till ditt konto nästa vardag.

Återbetalning av lån

När du har lånat pengar kommer du att få hem en faktura och där kan du se lånets förfallodatum. Du kan välja att betala lånet på 30, 60 eller 90 dagar, och därmed välja upp till tre amorteringstillfällen. Du bör komma ihåg att det tar ett par bankdagar för betalningen att registreras på långivarens konto, vilket gör att det är klokt att betala i god tid.

Förseningsavgift

Om du skulle vara försenad med din betalning tar Risicum ut ränta på 30% per år. Dessutom tillkommer en förseningsavgift på 50 kr per påminnelse som skickas ut. Om lånet trots påminnelse inte betalas tillkommer avgifter för inkasso och eventuellt även betalningsföreläggande hos Kronofogdemyndigheten.

Fördelar

  • Seriös långivare med tusentals nöjda kunder.
  • Lån upp till 10 000 kronor.
  • Möjlighet att dela upp återbetalning på upp till tre tillfällen.
  • Utbetalning direkt i realtid till flera banker.

Nackdelar

  • Du får inte ha hemligt telefonnummer (såvida du inte har personkonto hos Nordea) om du vill ha ett Risicum lån.

Mer information och ansökan ->