Låna 500 – 10.000 kransok_har
Åldersgräns: 18 år
Utbetalning samma dag
Öppet 7 dagar i veckan

När du väljer att låna från Pengos kan du använda pengarna till vad du vill och du betalar ingen avgift för att ansöka. Det finns inga dolda avgifter, vilket gör pengos lån populära bland låntagarna. Redan när du funderar på att ta ett snabblån kan du titta på hemsidan och se exakt hur mycket du skulle behöva betala tillbaka. Det är helt enkelt lätt och tryggt att ta lån hos Pengos.

Något som uppskattas av de allra flesta är att det är möjligt att låna pengar från denna långivare även om man har råkat få någon betalningsanmärkning under årens lopp. Detta gör det möjligt för fler att låna, och därmed även att lösa tillfälliga ekonomiska svackor.

Mer information och ansökan ->

Låna pengar från Pengos

Pengos

Det kostar ingenting att söka lån och det går dessutom att få 30% av räntan tillbaka efter avdrag i deklarationen. Du väljer givetvis själv hur mycket du vill låna. Det lägsta tillgängliga beloppet är 500 kronor och maxbeloppet är 10 000 kronor. Den som är ny kund och väljer att låna 500 kronor får låna utan ränta i 15 dagar.

Krav för att få låna

Det finns vissa krav på den som vill låna från Pengos. Du måste vara 18 år och folkbokförd i Sverige. Du får inte vara äldre än 72 år, och du måste ha betalat tillbaka tidigare pengos lån efter ordning. Vidare måste du kunna identifiera dig, och de metoder som godkänns är registrerat mobilabonnemang eller kontantkort, e-legitimation, personkonto hos Nordea eller id-handling.

Månadskostnad

Ett lån på 500 kronor ger en månadskostnad på 129 kronor medan ett lån på 10 000 kronor ger en kostnad på 2650 kronor, dock fördelar på 90 dagar eftersom större lån betalas på tre månader. Man kan säga att du betalar högre månadskostnad ju mer du lånar, vilket också är fullkomligt logiskt. Kom också ihåg att du kan dra av 30% av räntekostnaden i deklarationen.

Pengar på kontot

Kundtjänst har öppet sju dagar i veckan, måndag till fredag mellan 9-20 och lördagar och söndagar mellan 10-18. Din ansökan hanteras direkt under öppettiderna, och så fort det är klart att lånet beviljats betalas pengarna ut. Om ansökan kommer in när kundtjänsten är stängd kommer ansökan att hanteras och pengarna att betalas ut nästkommande dag.

Återbetalning av lån

Du kommer att få hem en faktura med betalningsvillkor 15-90 dagar, beroende på vilket belopp du lånar. Med på fakturan finns givetvis ett OCR-nummer som du anger när du ska betala in beloppet. Det går inte att ändra det förfallodatum som står på fakturan, och det är viktigt att du betalar ditt lån i tid eftersom det är en förutsättning för att kunna få nya lån i framtiden.

Förseningsavgift

Om du är försenad med betalningen av lånet så tillkommer till att börja med en förseningsavgift på 50 kronor när påminnelsen skickas till dig. Om du betalar denna händer inget mer, men om denna förblir obetald skickas ditt ärende till inkasso, vilket innebär att ytterligare en avgift på 160 kronor tillkommer.

Fördelar

  • Pengos kundtjänst har öppet sju dagar i veckan.
  • Gott om valmöjligheter, med lån från 500 kr till 10 000 kronor.
  • Följer alla regler för ansvarsfull kreditgivning.

Nackdelar

  • Ej möjligt att förlänga befintliga lån hos Pengos.

Mer information och ansökan ->