Det kan komma tillfällen när det kan kännas nödvändigt att få ett lån för att betala räkningar. Jag är i behov av ett lån för att komma ikapp ekonomiskt känner du säkert igen, och även om många tycker att det är fel att låna för att få fakturor betalda, kan det ibland vara en bra lösning. Kanske kan också du ansluta dig till skaran som ärligt kan säga, att lån har räddat mig från att låta det gå till inkasso. Och om du kan undvika kronofogden genom ett lån, är det självklart att det är den utvägen du ska ta. Men, om du haft problem som du inte kunnat lösa tidigare, måste du kanske leta efter någon som är beredd att ge dig ett lån trots betalningsanmärkning. Ibland anses det omöjligt att få ett lån om man har en anmärkning, men det finns numera flera långivare som inte bryr sig nämnvärt om en enstaka anmärkning. Här nedanför hittar du flera långivare som accepterar lån trots betalningsanmärkning.

Lån upp till 60.000 med anmärkning

Kreditgivare
Belopp
Längd
Villkor & Fördelar
2 000 - 350 000 kr
2 000 - 350 000 kr
Åldersgräns: 20 år
Inkomst: Minst 110.000
Ansökningsavgift: 0 kr
Med anmärkning: Ja
Upp till 60.000 kr

Mer info

Lån upp till 20.000 med anmärkning

Kreditgivare
Belopp
Kostnad
Villkor & Fördelar
Fakta
1000 kr
2000 kr
3000 kr
4000 kr
5000 kr
6000-20000 kr
0 kr
31 kr
121 kr
194 kr
284 kr
1275-4675 kr
Med anmärkning: Ja
Första lånet gratis
E-Leg: Ja
Åldersgräns: 18 år
Omedelbart överföring
Låna upp till 20.000 kr
Ingen UC upplysning
2
3000 kr
9000 kr
15000 kr
25000 kr
96 kr
287 kr
478 kr
796 kr
Med anmärkning: Ja
Återbetala på 1-5 år

E-Leg: Ja
Åldersgräns: 20 år
Ansökningsavgift: 0 kr
Låna upp till 25.000 kr
Ingen UC upplysning
3
500 kr
1000 kr
2000 kr
3000 kr
4000 kr
5000 kr
6000 kr
0 kr
0 kr
0 kr
825 kr
1100 kr
1375 kr
1650 kr
Med anmärkning: Ja
E-Leg: Ja
Åldersgräns: 19 år
Ansökningsavgift: 0 kr
Ingen UC upplysning

Är du illa ute och behöver lån trots betalningsanmärkningar och skulder

Om du råkat i denna prekära situation kan det vara betydligt svårare att hitta en långivare som vågar lita på dig såpass att du kan få ett lån. Ett lån trots betalningsanmärkning och skulder visar ju på svårare ekonomiska problem, än bara en anmärkning, och långivaren är rädd att inte få tillbaka sina pengar, vilket ju kan kännas ganska naturligt. Sök på nätet, och skriv in lån trots betalningsanmärkningar och skulder, så kan du kanske hitta någon som kan tänka sig att låta dig låna, men du får troligen nöja dig med mindre lån, som till exempel ett smslån.

Många lån trots betalningsanmärkning utan säkerhet bland mikrolånen

De små, populära lånen som kallas mikrolån, är alla privatlån, det vill säga de är lån utan säkerhet. Tvärtemot vad man skulle kunna tro är det alltså inte svårare att hitta lån utan säkerhet om du behöver låna trots en betalningsanmärkning, men du måste välja en annan långivare än din vanliga bank, för där kommer du inte att kunna få ett lån utan säkerhet om du har någon betalningsanmärkning.
lån trots betalningsanmärkning
Freedom Finance ger lån upp till 60.000 kronor trots betalningsanmärkningar

Mindre summor enklast om du vill ha lån trots betalningsanmärkning 15000 ligger i övre kanten

När du söker ett lån trots betalningsanmärkning utan säkerhet är det alltså bland mikrolånen du har störst chans att få ett lån beviljat. Dessa lån ligger ofta på mindre summor, och för några år sedan var det nästan omöjligt att hitta ett sådant lån på mer än 5000 kronor. Allt eftersom konkurrensen ökar och så också efterfrågan, ökar även maxbeloppen. Idag finns det många lån som går upp till 10000 kronor, och 15000 kr är heller ingen omöjlighet. Utvecklingen på denna lånemarknad gör det med andra ord möjligt att låna allt mer. Men, det är viktigt att komma ihåg att dessa lån ofta har en mycket kort återbetalningstid, och därför måste du tänka efter extra noga innan du lånar större summor.

Banken ger inte lån trots skuld hos kronofogden

Om du har en skuld hos kronofogden, kan du inte heller då gå till din vanliga bank och begära ett lån. De traditionella bankerna är, kanske med all rätta, mycket restriktiva med att tillåta lån om man har ekonomiska bekymmer. Kanske banken känner ett större ansvar för sina kunder, att de inte ska hamna i svåra bekymmer, eller så är de kanske bara mer rädda om sina pengar. Hur det än är, så är det faktiskt inte enbart av ondo att det finns krav på en låntagare, det kan också vara en livboj för den som redan har ekonomiska bekymmer, för att inte råka ytterligare illa ut.

Inte rekommenderat att ta lån trots skuldsaldo hos kronofogden

Av det som här sagts kan du förstås förstå att det inte är rekommendabelt att ta fler lån om du redan har ett skuldsaldo hos kronofogden. Det kan utgöra en stor risk för att späda på dina problem ytterligare. Men, i en del fall kan förhållandena ha ändrats, och du kanske har fått jobb och en bra lön efter att du skaffat dina skulder. Då är det bra att det kan finnas vissa möjligheter för dig att få ett lån, eftersom alla förtjänar en andra chans.

Måste du verkligen låna pengar?

Innan du tar ett lån kan det vara bra att alltid ställa dig frågan om det verkligen är nödvändigt med detta lån. Om det har blivit rutin att söka lån så fort det fattas pengar, kanske det behövs ett nytänk. Ibland måste man avstå saker man inte har råd med, och ett lån löser inte alltid problemen.

Snabblån både himmel och helvete

Den möjlighet till snabba pengar som mikrolånen, eller snabblånen ger, är förstås helt underbar när man behöver ett extra tillskott i kassan. För den som har ekonomi som klarar av dessa extra utgifter, är det en stor fördel med dessa lån. Men, det kan också vara inkörsporten till ett rent helvete, för den vars ekonomi är svag i grunden. Det är lätt att frestas att ta lån som gräver djupa hål i plånboken, och ställer till bekymmer som man får dras med i många år. Eftertanke är viktigt, så att du ser vilka konsekvenser lånet kommer att få för just dig.