Med anmärkning: Jaansok_har
Första lånet gratis

Åldersgräns: 18 år
Ansökningsavgift: 0 kr
Omedelbart överföring
Låna upp till 25.000 kr
Ingen UC upplysning

Folkia är en stor och välkänd aktör inom så kallade snabblån, och för nya kunder finns ett speciellt förmånligt erbjudande. Den som inte tidigare har tagit ett lån hos Folkia kan nu låna pengar i 30 dagar utan ränta eller avgifter. Det blir med andra ord gratis att låna första gången.

Snabba besked och enkel ansökan gör att många väljer denna långivare, och det faktum att många tidigare kunder kan vittna om god service och bra bemötande bidrar naturligtvis också till att locka nya kunder.

folkia598

Låna pengar från Folkia

Folkia är en av Sveriges mest kända snabblångivare, och här kan du tryggt ansöka om att få låna via nätet, via sms eller genom att ladda ner Folkia-appen som gör det ännu enklare att låna pengar. Med hjälp av Lilla Folklånet eller Stora Folklånet kan du få hjälp med oförutsedda utgifter.

Krav för att få låna

Folkia uc gör att företaget kan erbjuda ansvarsfull kreditgivning. Vem som helst kan inte låna, men majoriteten har möjlighet att få ett lån. För att få låna krävs att du har fyllt 18 år, att du är folkbokförd i Sverige och har varit det i åtminstone två år, att du inte har några betalningsanmärkningar, att du har ett registrerat mobiltelefonnummer och att du har en taxerad inkomst.

Månadskostnad

För dig som aldrig har lånat från Folkia tidigare finns möjlighet att ta ett första lån helt utan månadskostnad. Vid andra tillfällen blir månadsavgiften för ett lån på 1000 kronor 476 kronor om man räknar samman uppläggningsavgift, ränta och faktureringsavgift. För ett lån på 5000 kronor blir motsvarande avgift 802 kronor. Ju högre lån, desto högre avgift, vilket är fullt logiskt.

Pengar på kontot

Hur snabbt pengarna finns på kontot beror på flera olika saker. Dels beror det på när på dygnet du ansöker, och givetvis även vilken veckodag. Även vilken bank du har kan spela in. Om du ansöker före klockan 13 en vardag betalas pengarna vanligtvis ut efter klockan 15 samma dag. Görs ansökan senare betalas pengarna ut till kontot nästa dag, under förutsättning att det är en vardag. Om ansökan skickas in på en helg betalas pengarna ut nästkommande vardag om lånet beviljas.

Återbetalning av lån

Om du lånar mellan 1000 och 3000 kronor ska pengarna betalas tillbaka inom 30 dagar. Lånar du 4000-5000 kronor kan du välja att betala lånet på 30 eller 60 dagar, och om du lånar 6000 kronor eller mer kan du välja att betala tillbaka lånet på upp till 90 dagar.

Förseningsavgift

Det är viktigt att du funderar igenom ditt beslut innan du tar ett lån, så att du vet att du har möjlighet att betala tillbaka de pengar du lånar. Om du skulle missa att betala i tid tar Folkia ut dröjsmålsränta, samt en påminnelseavgift på 50 kronor. Ytterligare förseningar kan även leda till inkassoavgifter och så småningom även avgifter för betalningsföreläggande.

Fördelar

  • Väletablerad långivare som har många nöjda kunder.
  • Erbjuder lån ända upp till 25 000 kronor.
  • Möjlighet att ansöka via app i mobilen.

Nackdelar

  • Något hårdare krav än vissa andra smslångivare, i synnerhet för Stora Folklånet hos Folkia.

Mer information och ansökan ->